Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричПетричкият бизнесмен Марио Минев празнува 53-ти ЧРД, музикантите на ромския бос Альо...

Петричкият бизнесмен Марио Минев празнува 53-ти ЧРД, музикантите на ромския бос Альо хем веселиха гостите му, хем санират най-новия му хотел

 

Минев е наемател на „Панорама”, но е купил целия дълг на хотела в размер на над 200 000 лв.

Легендарният бивш петрички митничар Марио Минев чукна 53 лазарника. Бизнесменът е бил в компанията на най-верни приятели, политици и бизнесмени.

Марио Минев

Минев отпразнува рождения си ден в Националната спортна база „Цар Самуил“, стопанисвана от семейството му. Оркестърът на ромския бос Альо Ангелов цяла нощ весели рожденника и гостите му с най-хубавите песни от репертоара си. Музикантите работят ударно по всички строителни обекти в Сандански, готови са и с ремонта на една от най-новите придобивки на Минев – хотел „Панорама”.

Там Минев е наемател, който обаче е купил целия дълг на хотела в размер на над 200 000 лв. Музикантите бачкат и по санирането на сградата на гимназията. „Пеем и работим, така е, като сме с точния човек, жив и здрав да е”, каза Альо за приятеля си рожденник.

Майсторите оркестранти хвърлиха работните дрехи и се изтупаха яко за празника на Марио Минев. В момента те санират сградата

Сред готите и бил и секретарят на Български туристически съюз (БТС) Венцислав Удев. Туристическото дружеството притежава 51 процента от акциите в хотел „Панорама”. Както ВЯРА първи информира, по време на общо събрание Удев обявил, че се прекратява договорът с досегашния наемател – фирма „Музи” от Свищов, която е обявена в ликвидация. Хотелският комплекс със СПА център, конферентна зала и голям басейн се намира в парковата зона на Сандански, срещу сградата на Спешна помощ. Съдия-изпълнител обяви за продан добилия известност хотел „Панорама“ през февруари 2016 г. с начална цена 3 503 483 лв. От 2013 г. насам, от когато датират опитите за продажба на имота, цената му е паднала с близо 400 000 лв. Хотелът се стопанисва от акционерно дружество „Синаница-МВ”. В дружеството се вляха туристическо дружество „Еделвайс” – Сандански, член на БТС, и „Синаница-МС” ООД. Справката показва, че собственици на „Синаница-МС” ООД са санданчанинът Методи Тренчев и холандските граждани Кристиан Дооракерс и Лудовикус Хаверманс.

Съпругата на Минев Величка, като винаги, беше супер, казаха присъстващи на празника. Тя е бившата съветничка в Общинския съвет, управителка е на фирмата – наемател на Националната спортна база „Цар Самуил”. Преди години Марио Минев бе митничар на ГКПП „Кулата” и се ползваше с авторитета на доверен човек на бившия премиер Иван Костов. От работа той бе освободен след на пръв поглед невинно отсъствие от работа без уважителни причини. С името на Минев се свързва собствеността на комплекс „Киното” в Петрич, както и на хотел до морската столица Варна. Строи хотели на няколко места, почти готов е и хотелът във Велинград, предадоха майсторите оркестранти и вдигнаха наздравици за всички постижения в живота на Марио Минев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular