Полицаи от Рила спипаха две момчета да крадат

 

 

 

19-годишен младеж и негов непълнолетен приятел са установени от рилски полицаи по време на извършване на кражба от трафопост, намиращ се в землището на Кочериново, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил. Двамата младежи са от Благоевград, пълнолетният е задържан за 24 часа в ареста на РУ-Рила, иззети са и демонтираните ел. части и елементи от инсталацията. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Рила, уведомен е дежурен прокурор.

50-годишен пострада при ПТП между селата Граница и Берсин

 

50-годишен водач на лек автомобил „Ситроен“ е пострадал при ПТП в събота, уведомиха от полицията. Пътният инцидент е възникнал на пътя между селата Граница и Берсин между лек автомобил „Мерцедес“ и лек автомобил „Ситроен“. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница, без опасност за живота е. Причините за възникването на произшествието изяснява РУ-Кюстендил, започнато е досъдебно производство.

Огън унищожи 6 дка овощна градина в с. Еремия, в Дупница горя тойота

 

3 пожара с материални загуби са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, съобщават още от полицията. Късо съединение в къща е причинило пожар в с. Еремия, изгорели са 6 дка овощна градина, прозорец на къща и ел. табло. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са намиращи се наблизо 2 къщи и 3 дка овощна градина.

Пожарът в кочериновското село Крумово е причинен поради небрежно боравене с открит огън, изгорели са 50 кв. м покривна конструкция, спасена е къща, няма пострадали хора.

Пожарът в лек автомобил „Тойота“ в Дупница е унищожил калник и подкалникова кора, противопожарният екип е спасил останалата част от автомобила и паркираните наблизо други 3 МПС-та. Причините за възникването на този пожар изяснява РУ-Дупница, не се изключва умисъл.