Премиерът Борисов отличи басейна в 8-о СУ в Благоевград като отличен пример за спортна инфраструктура, участие взе и  кметът Камбитов

Община Благоевград има внесено проектно предложение за модернизация на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, 3-то ОУ „Димитър Талев“, 5-о СУ „Георги Измирлиев“ и Детска градина №8

 

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в среща с премиера Бойко Борисов, по време на която бяха представени постигнатите резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Форумът, който се проведе в Гранитната зала в МС, бе воден от министър-председателя Бойко Борисов, присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на спорта Красен Кралев и др. По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов отчете основни резултати във връзка с подобряване на инфраструктурата в страната и подчерта важността на европейската солидарност към работата на правителството и общините.

За успешен пример в посока изграждането на спортната инфраструктура в учебните заведения премиерът Борисов посочи построения плувен басейн в 8-о СУ – Благоевград. Той призова градивната дейност да продължи.

Само преди дни кметът на Благоевград д-р Камбитов направи първа копка по проект “Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградската професионална гимназия” по приоритетна ос 3.

Проектът предвижда разширяване и модернизация на материалната база на гимназията чрез изграждане на триетажна пристройка, предназначена за създаване на специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел осигуряване на условия за по-добро практическо обучение на гимназистите изцяло ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по специалност “Автомобилна мехатроника”.

Освен това община Благоевград има внесено проектно предложение „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“ по приоритетна ос 1. Проектът включва общо четири обекта, а именно – Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, Трето основно училище „Димитър Талев“, Пето средно училище „Георги Измирлиев“ и Детска градина №8 „Вечерница“.

Общините в България имат разпределени 624 млн. лв. за развитие на образователната инфраструктура по ОП “Региони в растеж“.