Прокурор Константин Сулев от Гоце Делчев и дознател по делото срещу Братя Галеви склонявал жена към съвкупления с 3-ма души, крадял и ток

Братя Галеви

Сотир Цацаров настоява Сулев да бъде отстранен от длъжност до приключване на воденото срещу него наказателно производство

 

Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев от Гоце Делчев е обвинен за кражба на ток и сводничество. Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) искане за отстраняването на Сулев. Константин Сулев е прокурор от 2009 г., а преди това е бил разследващ полицай в ГДБОП, където е работил по делото срещу т.нар.

Сотир Цацаров

Братя Галеви – дупнишките бандити Пламен Галев и Ангел Христов, които през 2012 г. бяха осъдени окончателно за организирана престъпна дейност и за рекет. През 2009 г. Константин Сулев става прокурор в Районна прокуратура – Гоце Делчев, а няколко години по-късно се премества в София.

Като мотиви за отстраняването на прокурор Константин Сулев са посочени извършени от него престъпления. Първото обвинение срещу прокурора е за това, че през 2016 година, при условията на продължавано престъпление, е свождал млада жена към съвкупления с три лица, гласи официално съобщение на прокуратурата. Прокурорът е обвинен от Специализирано звено “Антикорупция” и за това, че в периода от 14 октомври 2015 година до 31 декември 2015 година е осъществявал неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия в София. Вследствие на това прокурорът е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия от него и неговото домакинство. Назначената от СЗ “Антикорупция” техническа експертиза е установила разлика от 81% между реално консумираната електрическа енергия и отчетената от манипулирания измервателен уред такава. Главният прокурор настоява Константин Сулев да бъде отстранен от длъжност до приключване на воденото срещу него наказателно производство.