Работници на ТЕЦ „Бобов дол” на ръба на търпението в очакване на ваучерите за октомври: Искаме оставката на шефа Христов

Емил Христов

В Бобов дол ври и кипи. След като надзирателите се включиха в националния протест на колегите си и поискаха по-високи заплати, сега и в ТЕЦ „Бобов дол” назрява недоволство.

Харалампи Златанов

Петнадесетина работници на централата съобщиха, че са в готовност за протест заради забавата на полагащите им се ваучери за храна. В момента са в процес на събиране на съмишленици, защото се страхуват, че ако само те скочат, ще бъдат уволнени.

Енергетиците обаче са на ръба на търпението си в очакване на полагащите им се ваучери за месец октомври. Те недоумяват как ръководството на мините успява да дръпне малко по-напред в изплащането на ваучерите на миньорите, а те продължават да са с 3 месеца назад.

„Щом директорът на „Въгледобив” Харалампи Златанов успя да навакса малко, би трябвало и при нас да се получи, все пак вече е почти февруари, а говорим за ваучери, които ни се полагат за октомври. Не искаме да ни се дава нещо в аванс, а това, което е изработено още в миналата година”, категорични са служителите на ТЕЦ „Бобов дол”, които са решени, ако проблемите продължат, да поискат оставката на директора на централата Емил Христов.

„Сега трябва да ни преведат ваучерите за месец октомври. На 24.01.2018 г. ни преведоха аванс за заплатите. Знаем, че заплатите се превеждат на два транша – между 11-о и 22-ро число от месеца, а аванса си чакаме от 22-ро до 29-о число. Искаме дата и за ваучерите, все пак семейства храним, а вече доста изоставаме.

Преди нова година на миньорите дадоха ваучерите за септември и октомври, а на нас само за септември. С какво сме по-различни от тях?”, пишат на имейлите на вестника енергетиците, пожелали да не цитираме имената им.