Кметът инж. Красимир Герчев поведе шествие до Кипрева къща в Разлог, в нея през 1869 г. Левски основава революционен  комитет

 

По повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и  гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация начело с кмета инж. Красимир Герчев, се включиха в шествие до Кипрева къща, в която Васил Левски идва през 1869 г. и основава революционен  комитет в тогавашна Мехомия. Интересни факти и детайли от престоя на Левски поднесе музейният работник в Исторически музей-Разлог-Илия Тантилов. След поднасяне на цветя пред паметната плоча на стената на Кипрева къща, шествието се отправи към паметника на Апостола в центъра на града, където слово изнесе д-р Георги Тренчев-член на Управителния съвет на общобългарски комитет „Васил Левски“. В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.кмета по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, общественици, признателни граждани.

Пред сградата на Община Разлог бе експонирана и изложба със снимки и витрини, представящи живота на Васил Левски, както и макет на Кипрева къща.

Юбилейните мероприятия, посветени на 180 години от рождението на Апостола на свободата, са организирани от Община Разлог и Исторически музей-Разлог. Неизменна част от събитието бе Духовият оркестър, с ръководител Благой Юруков, към НЧ „15.09-1903-1909“, а ученичката Симона Коюмджиева, към  Детска театрална група, с ръководител Росица Тумбева, изпълни стихове за Васил Левски.