Родители искат главата на президента на ФК “Велбъжд” Васил Русаков в Кюстендил, питат: Къде отидоха 145 000 лв., а футболистите нямат нито екипи, нито топки

Васил Русаков

Родители поискаха оставката на президента на ФК “Велбъжд” в Кюстендил Васил Русаков на срещата – разговор за бъдещето на клуба и начина му на управление, която се проведе в голямата зала на читалище „Братство 1869” в областния център.

Той им отговори, че ще си я подаде веднага, след като се предложи някаква алтернатива за негов заместник. На срещата президентът на “Велбъжд” бе попитан колко средства са изразходвани за клуба за миналата година и защо се е стигнало до изпадане на мъжкия отбор от Трета лига? Сумата, която цитира Васил Русаков, бе 145 000 лв., от които 95 000 лв. са от община Кюстендил. Той обяви, че около 70-80% от тези пари са използвани за детско-юношеската школа, пише дарик. Според родители обаче, клубът не е осигурил нито подходящи терени за тренировка, нито екипи, нито топки, като те са събирали допълнително пари за купуването на екипировката. Част от родителите и треньорите обвиниха ръководството, че голяма част от тези 145 000 лв. не са отишли по предназначение.

Президентът на „Велбъжд” декларира пред събралото се множество, че на месец за транспорт отиват между 3 500 и 4 700 лв. за всички формации на отбора.
Русаков обяви, че до изпадане се е стигнало, след като на полусезона са напуснали няколко ключови футболисти и вследствие на „удари под кръста”, получени от конкуретни отбори. Сред предложенията, дадени на срещата, бяха да се създаде и комисия от представители на общината и родители, които да следят как се изразходват финансовите средства в клуба.