С 51,12% Цветислава Цветкова печели кметските избори в община Трън, поздравиха я Цветан Цветанов и д-р Вяра Церовска

 

Цветислава Цветкова от ГЕРБ е новият кмет на община Трън, след като за нея са гласували 1 353 души, съобщи агенция “Фокус”, като цитира общинската избирателна комисия. Това прави около 51,12%. От Централната избирателна комисия отчетоха висока избирателна активност в община Трън – 73%. Цветкова изпълняваше длъжността, откакто през юни кметът Станислав Николов подаде оставка.

Цветислава Цветкова

Издигнатият от инициативен комитет “Да за Трънско” кандидат Станислава Алексиева, която е секретар на общината, получи 748 гласа, а за кандидата на Инициативния комитет “Заедно за доброто на Трънско” и подкрепен от БСП Божидар Страхилов са гласували 438 души. Арлин Антонов от партия “Нова сила” е получил 45 гласа.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов вече поздрави Цветкова с победата й. “Поздравявам всички структури на ГЕРБ и кандидатите ни за кметове за убедителната победа на провелите се частични местни избори. Благодаря на всички за всеотдайната работа”, написа той в профила си във “Фейсбук”.

Поздравления Цветкова получи и от кмета на Перник д-р Вяра Церовска. Водоснабдяване, канализация и опазване на природата са основните приоритети, които новият стар кмет Цветислава Цветкова очертава пред себе си. Категорична е преднината, с която Цветкова печели пред останалите трима кандидати.

Очакванията на хората от новия кмет са да се пребори с обезлюдяването в района, осигуряването на нови работни места и развиването на Трън като туристическа дестинация.