С изложбен информационен щанд Сапарева баня участва във форума “Местната идентичност и глобалният туризъм”

Община Сапарева баня за втора поред година се рекламира на Черноморския туристически  форум във Варна.

 

Община Сапарева баня се рекламира в десетия юбилеен Черноморски туристически  форум, който се провежда във Варна от 27 до 29 септември, съобщиха от общинската администрация на кмета Калин Гелев. Тази година форумът е на тема “Местната идентичност и глобалният туризъм”. Събитието традиционно се организира от община Варна, Министерството на туризма и Варненската туристическа камара.

Милен Колев

Курортната община от Югозапада участва във форума и трите дни, рекламирайки се с изложбен информационен щанд и собствени рекламни материали. Представител на Сапарева баня е Милен Колев – старши специалист “Търговия и туризъм” в общинската администрация.

“Участието във форума дава възможност за срещи с представители на туристическия бизнес, посолства, висши училища, неправителствени и други организации. Във фокуса на тазгодишната тема е предвидено да се дискутират важни въпроси за запазване на местната идентичност в контекста на глобалния туризъм”, коментира Колев. Той допълни, че малката планинска община се включва за втора поред година в Черноморския форум.

По време на събитието гости от страната и чужбина изнасят доклади и презентации пред участниците. Те от своя страна ще имат възможност да споделят добри практики и да поставят вълнуващите ги въпроси.