С „Татковина” на П. Славейков гл. секретар на ДАМТН Валентин Чиликов от Струмяни стъпи на Езерата

Валентин Чиликов на Езерата

На фестивала в Жеравна се преоблича по три пъти на ден с различни носии, пее редом с организатора Христо Димитров

Главният секретар на ДАМТН /Държавната агенция по метрологичен и технически надзор/ и бивш кмет на Струмяни Валентин Чиликов стъпи на Седемте рилски езера.

На фестивала на носията в Жеравна

Той разпери ръце и с най-голяма лекота цитира Петко Славейков: „Хубава си, татковино, име сладко, земя рай”. Той е истински творец и родолюбец. мислите му са ясни, а идеите му се раждат с лекота. Винаги е позитивен и отворен за българщината.

Общински съвет – Струмяни с Анита Митрева, Златка Яневска, Ели Кирянска, Валентин Чиликов, Методи Котевски, Йордан Станишев и Слави Благоев
На фестивала в Жеравна се преоблича с няколко носии

Там, където гори патриотичният пламък, там е и той, притежава истински талант за подреждане на живота си. Способен е на невероятни творчески превъплъщения. Не пропуска нито една година да се яви преобразен до неузнаваемост на фолклорния фестивал в Жеравна. При това се преоблича по три пъти на ден с различни носии, играе хора, скача, пее редом с организатора Христо Димитров, собственик на ансамбъл “Българе”.

Главният секретар на една от най-важните институции в страната е бивш кмет на родното си село Струмяни, сега е общински съветник и колегите му много го тачат.