С водосвет от отец Паликарски срязаха лентата на новия скейт-парк в Дупница, кметът Чимев: Ще направим и изкуствено футболно игрище

Лентата срязаха кметът Методи Чимев, представители на фирмата изпълнител и любители на скейта.

 

Новоизграденият скейт-парк в Дупница бе открит официално днес с водосвет за здраве и благополучие. Ритуала извърши архиерейският наместник отец Георги Паликарски, който благослови всички присъстващи, освети съоръженията и пожела безаварийно ползване от децата и младежите.

Паркът за скейт бе открит с водосвет.

На освета присъстваха кметът на общината Методи Чимев, зам.-кметът по социалните дейности Крум Милев, изпълнителите на площадката Мирослав Бонев – мениджър, и Илиян Зоров – управител на фирмата изпълнител “Азимут спорт”, както и над 40 деца и младежи, които всекидневно вече ползват съоръженията със скейтове, ролери и колела.

Младежите показаха уменията си.

“Бях поел ангажимент към тези деца и младежи за реализацията още миналата година. Оказа се в действителност, че не е толкова лесно, както си го мислехме. Важното е, че виждате какво сме направили и как се използва почти денонощно от нашите деца. Какво по-хубаво от това да практикуват този атрактивен спорт, да имат свое място и да се забавляват”, коментира инж. Чимев. “И тъй като апетитът идва с яденето, ще продължим разширяването на терена тук. Започваме проектиране за изграждането на изкуствено футболно игрище с размери 40 на 20 метра в съседство със скейт-парка. Тук игрището от години е ползвано за футбол, така че една изкуствена настилка, осветление и ще се превърне в много хубаво място за отдих и развлечение. Ще се опитаме още през следващата година да реализираме намерението”, допълни Чимев.

Младежите, които преди 14 месеца инициираха с подписка до кмета искане за изграждането на подобен парк, изказаха благодарности за реализацията: “В Югозапада има две площадки с професионални съоръжения – Самоков и Дупница. Вече ни идват на гости скейтъри от Благоевград и Симитли, които са очаровани. Благодарим за придобивката”.