Самоковци отминаха подписка срещу сделката за ЧЕЗ, Славчо Георгиев: Никога не бих се подписал, обслужват се интереси на БСП

Къде бяха активистите на БСП преди години, та чак сега се сетиха да протестират срещу сделката за ЧЕЗ. Това коментираха и питаха самоковци по повод подписката, която тече в града за отмяна на сделката. Възмутени хора заявиха още: „Лошо впечатление ни направи, че социалистите в Самоков под строй минаваха през червена шатра и покорно полагаха своите подписи”. „Никога не бих се подписал в подобна хвърчаща подписка.

Корнелия Нинова

Ясно като бял ден е, че тази активност обслужва интересите на активистите на столетницата. Те са се доказали като майстори на подобни конспирации”, заяви Славчо Георгиев – член на Управителния съвет на СНЦ “Коалиция за граждански проекти“.

„Не е ясно гражданите, които са се подписали, дали предварително са били известени за едно важно обстоятелство, а именно, че техните имена и адреси ще се озоват в съдебната зала. Преди дни Корнелия Нинова оповести намерението на НПС на БСП да окомплектова всички събрани подписи под формата на колективен иск в СГС и де факто да стартират гражданско производство”, питаха се самоковци. Хората използваха момента да припомнят, че лидерката на БСП Корнелия Нинова преди години бе навъртяла 111 пъти на следователката Татяна Шарланджиева, за да замаже енергийни далавери за 90 млн. лв., а сега има очи да събира подписи за отмяна на сделката с ЧЕЗ. „Нинова, като заместник на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров от правителството на тройната коалиция, е провела 111 телефонни разговора със следователката Татяна Шарланджиева, която разследваше енергийни далавери с цел да се прикрие информация за сделки с бизнесмена Красимир Георгиев, съсобственик на консултантската фирма „Фронтиер“. Разкрития за това направи тогавашният шеф на Националното следствие Ангел Александров”, припомниха хората.

Депутатът Радослав Стойчев заедно с председателя на Общинския съвет в община Самоков, Силвия Стойчева, която е и председател на структурата на БСП, вчера менажираха подписката в центъра на града. Най-мотивирани да участват в тази акция бяха три четвърти от служителите от общинската администрация в Самоков. В подписката се включиха и част от кметовете на населени места в община Самоков. Бившата общинска чиновничка Бистра Гьошева също бързаше към мястото, където се събираха подписите, за да положи своя. Стойчев, пременен в тъмносин костюм, стоеше в шатрата, махаше с ръка на преминаващите и любезно се усмихваше на всеки, който проявяваше интерес. В тази деятелност го подпомагаше и председателката на ОбС в Самоков Силвия Стойчева.

Имаше и граждани, които не пожелаха да се включат във визираната подписка – те бяха увещавани от Стойчев да променят своята позиция. Според самоковци, които не пожелаха да се включат в подписката, замисълът на тази постановка е да се дестабилизира управляващата коалиция, и то точно в периода, докато тече ротационното председателство на България в Европейския съюз.

Текст под двете снимки сн

Депутатът Радослав Стойчев заедно с председателя на Общинския съвет в община Самоков, Силвия Стойчева, която е и председател на структурата на БСП, вчера менажираха подписката в центъра на града.

Корнелия Нинова