Семейство Христови обсипа със злато девствената си снаха Милена от Дупница, комшиите напълниха чаршафа с петдесетолевки

Булката Милена – в средата - в цялата й прелест

 

Гордата майка Атанаска Михайлова: Давам дъщеря си в добри ръце, зет ми е барабанист, теглихме 5000 лв. заем, за да облечем и изпратим Миленка

Свекървата от Монтана Анелия Христова обсипа със злато снаха си – 18-годишната Милена от дупнишката Гиздова махала.  Младата Милена получи годежен пръстен от 28-годишния Милко и стана част от бизнес семейството Емил и Анелия Христови. Преди години те били съседи на Милена и родителите й Атанаска и Юри Михайлови в Гиздова махала. Младите обаче се запознали във фейсбук, тъй като Христови от години вече живеят в Монтана.

Майката на младата булка също не можеше да си намери място от щастие. „Годежът мина по стар ромски обичай с индийски традиции. Докато ние се сватосвахме на богата трапеза в дома на Христови в Монтана, младите за първи път се любиха, на Миленка x беше за пръв път. Аз съм най-гордата майка, горда, че чаршафът от брачното ложе показа чистотата на хубавото ми дете. Тя е въздържана и ще бъде прелестна съпруга”, сподели щастливата майка.

Свекървата пък, като видяла, накичила невестата цялата в злато, а съседите напълнили чаршафа с петдесетолевки.

„Видях очите на свекъра и свекървата, добри очи. Радвам се, че дъщеря ми е в добри ръце. Семейството е едно от най-заможните в града, въртят търговия, имат таксита, а на младите са построили самостоятелна къща. Зет ми е барабанист, майка му и баща му са изключително трудолюбиви и заможни хора. Ние с Юри сме бедни, но с големи сърца, дадохме им златна дъщеря.

Всеки ден тя идваше заедно с мен на работа, а събота и неделя – на църква”, сподели Атанаска.

Тя и съпругът й Юри изтеглили огромен кредит от 5 хиляди лева, за да покрият разходите по годежа. На Миленка купили рокля за 700 лева в изумруден цвят, а на зет си – стилен костюм, обувки и риза.

„Ще ги гладувам, но децата искам да са щастливи и да се обичат”, непоколебима е Атанаска, която е майка на 5 деца.