„Дядо ряпа вади” по дупнишки: ВиК дупка едва не глътна снегорин в Тополница, Таня Захаринова: Ямата е оставена да зее от лятото, покрихме я с клони

 

Кметът Ангарев извика трактор, който опита да издърпа машината, местните също се притекоха на помощ

 

ВиК дупка в центъра на дупнишкото село Тополница едва не погълна снегорин вчера. Читатели ни изпратиха зрелищни снимки на килнатия на една страна снегорин.

Дясната задна гума на машината е пропаднала в рова, а греблото на снегорина виси във въздуха. На помощ се притече трактор, който опита да издърпа камиона от капана. Местните са категорични, че дупката стои на улицата от лятото, след като от ВиК-Дупница са отстранявали авария.

„След летния ремонт на ВиК ето го и очаквания резултат – пропадналата снегопочистваща машина. Да се смеем ли, да плачем ли…”, коментират хората от селото, станали свидетели на инцидента.

Таня Захаринова, която живее близо до мястото на инцидента, засне прекатурения снегорин и бе категорична, че случилото се е като от филм: „Възмутени сме. Мястото е оставено незаравнено от  ВиК-Дупница след авария още през лятото. Ходих да говоря с екип на водното дружество, като им обясних, че в София обикновено след авария нещата се довършват, отговориха ми: Тук не е София. А пък ние да си трошим колите.

Опитахме се да помогнем на шофьора на снегорина. Кметът Ангарев извика един арендатор да го дърпат с трактора, но и той не успя. Човекът цял ден чака да го изтеглят. Сега местните хора натрупахме клони на мястото, за да не затъне и някой друг.

Преди два месеца на друга улица, пак незаравнена след ВиК авария, един джип се обърна с колелата нагоре. Трябва да се изпратят хора от дружеството, които да си довършат работата”, разказа Захаринова, която прилича на българската приказка „Дядо ряпа вади”.

„Пропаднала е в неремонтираната половина на улицата, това лято и нея ще оправят, “И всичко е точно…”, по график вървят ремонтите”, коментира и Веселин Кесяков.

От ВиК-Дупница запазват правото си на отговор по темата.