Шок! Затворникът в Бобов дол Йордан Тодоров от 8 месеца живее с лъжица в корема, отказа две операции

 

 

Йордан проплака: Шефът Александър Апостолов ме заключи в карцера, пуснете ме да си видя детето. Съдът отказа да отмени наказанието

Затворникът в бобовдолския зандан Йордан Тодоров от почти 8 месеца си стои с лъжица в стомаха. Той на два пъти отказва операция срещу подпис. Йордан в момента обжалва наказание в карцер, наложено му от директора на затвора Александър Апостолов заради участие в сбиване. Тодоров поиска от Административния съд в Кюстендил да се смили над него и да отмени наказанието. Мотивите на Тодоров са, че той имал здравословни проблеми.

До наказанието карцер се стигнало, след като на 6 март тази година участвал в сбиване. По делото беше призовано и медицинско лице. Според показанията му в периода от м. януари до настоящия момент са организирани две хоспитализации на затворника с цел оперативно лечение за изваждане на чуждото тяло. И в двата случая лишеният от свобода отказал оперативното лечение. „Единият период на хоспитализиране е месец януари, когато констатирахме чуждото тяло и местоположението му, а вторият период е месец юни в друга болница. Трикратно е отлаган от изпълнение наказанието му “изолиране в килия” с мотива не толкова, че има чуждо тяло в корема, а поради това, че му предстои болнично лечение. Сега организираме престоя му в трета болница. Стомахът е орган, който е с 2-3 литра обем и чуждо тяло много трудно може да даде някакво усложнение. Може да стои там с години“, обясни медицински специалист.

Административният съд обаче потвърди наложеното му наказание. Решението на КАС не подлежи на обжалване. От своя страна Йордан обяви, че има малко дете на една година и е стресиран, че влиза за трети път в затвора. „Казах на лекаря, че ме боли корем и не мога да влизам в карцера, но дойде заповед от началника на затвора. Искам да се оперирам и да си видя детето“, категоричен беше затворникът.

Затворниците са изключително изобретателни, коментират юристи. Поглъщат различни предмети, за да намалят престоя си в затвора и да си осигурят при възможност комфорт в болнично заведение.