Ще ремонтират 5 улици в Ихтиман, зам.-кметът Т. Кацаров: Заделени са 540 000 лв., за първи път, откакто са направени детските градини – сега се обновяват асфалтовите площадки на „Гьончо Белев”, „Здравец” и „Радост”

Кметът Калоян Илиев и зам.-кметът Тони Кацаров
  • Златан Иванов предлага асфалт да се положи и в ромските квартали, Иван Чекуров: Много добра идея да се оправят и тротоарите
  • Кметът Калоян Илиев: Многократно сме подавали сигнали за окаяното състояние на пътя за с. Мухово към АПИ, за жалост без успех

 

„Основен ремонт ще се извършва на 5 улици в Ихтиман, като „Булаир” и „Люлебургас” са готови в по-голямата си част, а в момента се извършват дейности по асфалтиране на шосе и тротоари на „Г. Раковски”, „Калето” и „Иглика” – уточни инж. Тони Кацаров, зам.-кмет на община Ихтиман.

Моменти от ремонтните дейности из Ихтиман.

Текущите ремонти на главните улици, които са с по-висока степен на движение, вече са приключени, включително и пътят за Мотел Ихтиман и Околовръстния път, които са участъци, попадащи в регулацията на града”, уточни той. В Капиталовата програма на община Ихтиман са предвидени две направления във връзка с пътната мрежа – основен ремонт и текущ ремонт.
До есента трябва да бъдат завършени и пътищата Ихтиман – с. Стамболово, с. Веринско – с. Борика, както и шосето от „Форнетти България” ЕООД през жп гара Ихтиман до петролната база.

Златан Иванов
Иван Чекуров

„За първи път, откакто са направени детските градини в града, сега се обновяват асфалтовите площадки на „Гьончо Белев”, „Здравец” и „Радост” с финансиране от общинския бюджет – подчерта инж. Кацаров. Общата сума за основни и текущи ремонти възлиза на около 540 хил. лв., които идват от Държавните капиталови субсидии, а около 200 000 лв. с ДДС са заделени от местния бюджет” – обобщи заместник-кметът инж. Тони Кацаров.

Магдалена Христозова

Приключва работата по изцяло обновената улична настилка и тротоарите на улиците „Георги Раковски”, от кръстовището с ул. „Самуил” до ул. „Калоян” и ул. „Калето” – също с поставен нов асфалт на шосето и тротоарите. Магдалена Христозова попита:  „Пътят за с. Мухово няма ли нужда от ремонт? Освен че е с дупки, целият е обрасъл и стеснен и от двете страни, да чакаме да се случи нещо лошо и тогава ли да се вземат мерки? Веднага на въпроса й отговори кметът Калоян Илиев: „Г-жо Христозова, пътят за с. Мухово е част от Републиканската пътна мрежа! Обърнете се към Агенция „Пътна инфраструктура”. Сигнали за окаяното му състояние сме отправяли многократно, за жалост без успех”. Златан Иванов, който е известен в Ихтиман със силната си вяра в Бога, даде предложение някои ромски квартали в града също да бъдат асфалтирани. А Иван Чекуров обобщи: „Виждам, че се ремонтират и тротоарите, което е много добре. Добре е да се помисли да се оставят места по тротоарите за засаждане на дървета и/или храсти”.