Синята зона в Сандански на печалба с 89 331 лв., разшириха я с нови 5 щатни бройки, съветникът Явор Аргиров: Ще проверя защо закопчаха моята кола, а на колегата Г. Георгиев – не

Явор Аргиров

Приходите от работата на „синя зона” са в размер на 194 709 лева с ДДС за 5 месеца работа. Това бе отчетено от временната комисия по организацията на движението в Сандански, която прекрати дейността си по предложение на председателя инж. Димитър Димитров. Мотивите за закриването на комисията са, че тя е изпълнила задълженията си по въвеждане на синя зона в Сандански. Разходите от нея са в размер на 105 375 лева, като печалбата от работата на тип паркиране „синя зона” е в размер на 89 331 лева. Със свое решение местните парламентаристи увеличиха звеното „Управление, контрол и регулиране на движението” с нови 5 щатни бройки.

Първият, който усети увеличаване на щата на звеното, бе съветникът Явор Аргиров. Колата му бе закопчана със скоба,  след като паркирал автомобила си на ул. „Асен Хадживасилев”, срещу сградата на Общинската администрация, той обаче попита защо не е закопчано и аудито на съветника Георги Георгиев, който паркирал на бул. „Свобода” по същото време. Аргиров заяви, че ще направи проверка.