Сийка Енева захранва със зарзават и консерви Дневни детски ясли-Сандански, малчуганите хапват 2 кг орехи по 18 лв. за кг

Кирил Котев

Кметът Кирил Котев подписа договора с фирма „Сюрен”

Сийка Енева, собственик на санданската фирма „Сюрен”, ще захранва с пресни и преработени плодове и зеленчуци и консерви Дневни детски ясли-Сандански. Според договора, подписан с кмета на община Сандански Кирил Котев, Енева трябва да достави зарзават на стойност 11 248,13 лв. с ДДС.

Част от менюто на малчуганите ще са мармалад, конфитюр, леща 81 кг, булгур 10 кг, жито 30 кг, овесени ядки 52 кг, 278 банана, 352 кг картофи, 88 кг тиквички, домати, 70 кг грах, 54 кг зелен фасул, 139 кг моркови. Най-скъпата храна са орехите, които са 18 лв. за кг, но от тях ще бъдат закупени само 2 кг. Децата ще хапват още череши, грозде, праскови, кайсии, сливи, ябълки, лимони, портокали, мандарини. Ще хрупат още зеле, краставици, чушки, цвекло и ряпа. Не са подминати и магданозът, карфиол, броколи, праз. В менюто ще има и лютеница и консервирани домати. От направения разчет става ясно, че продуктите, които децата ще хапват през лятото, ще са на стойност 5601,89 лв. без ДДС, през зимата сметките са 3771, 55 лв. отново без ДДС.

От общината са провели открита процедура, но се оказало, че от всички подали нито една от участващите фирми не подходяща. Така за участие е поканена фирмата на Енева.