Saturday, May 18, 2024
HomeНовини/видео/Без доказателство пак: Скрипал бил отровен с ”Новичок” от Саратов, домашните му...

/видео/Без доказателство пак: Скрипал бил отровен с ”Новичок” от Саратов, домашните му любимци са умрели сега, а не тогава

Двойният агент Сергей Скрипал е отровен с “Новичок”, което е било произведено в базата „Шихани“, в югозападната Саратовска област. Това е установило британското разузнаване, разкрива британският в. “Таймс”,  цитиран от ТАСС и БТА.

Тереза Мей обвини Русия за отравянето на Скрипал.

Всичко това бе съобщено без доказателства. ВЯРА припомня, че  Българя  поиска доказателства, но Тереза Май и компания не дадоха нито едно. Тереза Мей представя като доказателство собственото си мнение : “Няма кой друг да е, освен Русия!” Най- смешното изявление беше обаче на Борис Джонсън, той заяви гордо с хубавия си разрошен перчем: “Сигурен съм, че Путин лично е разпоредил това отравяне!” – доказателство- няма, но добави: “От Портън Даун ми казаха със сигурност, че този газ е произведен в Русия” – лаборатория категорично отрече твърденията две седмици по- късно и обяви: “Със сигурност не можем да кажем, че този газ е произведен в Русия.” 

В момента на Борис Джонсън му искат оставката в Англия, но той не си я дава.

Британският ежедневник отбелязва, че представители на британските служби са информирали за този извод съюзниците на страната. Целта на специалното заседание е било да бъдат убедени световните лидери, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал и че химическото вещество “Новичок” е било произведено в базата Шихани, в югозападната Саратовска област. Това послужи на Великобритания, САЩ и западните държави за предлог да изгонят близо 150 руски дипломати.

Във вторник обаче британската военна лаборатория в Портън Даун обяви своите заключения, че при атаката е бил използван “Новичок” или подобно вещество, но че не е успяла да установи неговия източник.

Британските специални служби манипулират общественото мнение без доказателства и правят внушения са направили изявления без доказателства, които не се подкрепят от никакви факти, а напротив Портън Даун, която извърши анализа, заяви, че не може да се установи къде е произведено веществото.

В руския град Шихани се намира военна научно-изследователска база, която е в състава на руските войски за ядрена, биологична и химична защита. По времето на бившия СССР градът е обявен за затворен секретен град. Той запазва този статут и в наши дни. Градът се намира на 130 км северно от Саратов на десния бряг на река Волга. По неофициална информация по времето на СССР в Шихани и близкия Михайловски са разработвали химични бойни вещества. След разпадането на Варшавския блок базата им се използва за унищожаването на запасите от опасните химикали.

ВЯРА пита: И какво ще означава, ако се окаже, че вярно е произведен в Русия Новичак, като твърдят британските спецслужби. Ами и автомат Калашников се произвежда в Русия, освен това се произвежда и в България, има два завода Калашников в САЩ и навсякъде по света. Има над 100 милиона АК-47 в оборот, а над 50 армии го използват като основна пушка. Какво доказателство може да е това за извършителя на престъплението? 

Домашните любимци на Скрипал убити

Домашните любимци на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който бе отровен във Великобритания, са мъртви, съобщи говорителка на британското министерство на околната среда, цитирана от Франс прес.

Тя каза пред агенцията, че когато е получил достъп до жилището на Скрипал, ветеринарен лекар е открил двете му морски свинчета мъртви. Една котка е била намерена в тежко състояние и ветеринарен хирург е решил да я евтаназира, за да сложи край на мъките й.

Това е абсолютна лъжа, защото, когато попитаха съсед, той обяви, че е виждал котките в квартала. И защо са кремирани животните, то е ясно- за да не се установи от какво са починали.

Цитираната говорителка не уточни дали домашните любимци на Сергей Скрипал, който остава в критично състояние в болница, са починали от отравяне вследствие на атаката с нервнопаралитично вещество срещу техния стопанин, или впоследствие от глад.

Печалната участ на животните, отглеждани от бившия руски шпионин, бе направена публично достояние от британската полиция повече от един месец след покушението срещу него в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март, отбелязва Франс прес.

Британската полиция смята, че Сергей Скрипал е бил изложен в своя дом на действието на химическото вещество заедно с дъщеря си Юлия. Най-висока е била концентрацията на дръжката на входната врата, припомня Франс прес.

ВЯРА  припомня, че британците първо съобщиха, че са намерени на пейка в парка в безпомощно състояние, после, че са били са в заведение, където вероятно са отровени като Литвиненко, трета версия – отровени са на пейката, отровата е била толкова силна, че даже един полицай се почувствал зле , след като са открити. Трета версия – отровени са на гробищата, където са вдишали отровата от букета цветя, следваща версия-  отровени са в колата, която са шофирали, през парното са вдишали НОВИЧОК. Следваща версия- отровени са с пакет леща, в който е бил сложен НОВИЧОК, изпратен и донесен от Москва. Последната версия- отровени са у дома си.

Коя от всички версии е вярна?

Агенцията отбелязва, че в сряда Русия повдигна въпроса за съдбата на домашните любимци на Скрипал. Британският таблоид “Сън” писа, че труповете на двете морски свинчета и на котката са били изгорени.

Според руското посолство в Лондон Скрипал е имал още котка, за която обаче говорителката на британското министерство на околната среда не спомена нищо.

ВЯРА пита, кое от всичко казано от британците е вярно и дали нямат афинитет към лъжата като един друг етнос.

Тереза Май призна, че доказателства няма за вмешателство на Русия в Англия.

https://www.youtube.com/watch?v=xxs1SOg9fF4&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=vycg1EOrKeg

RELATED ARTICLES

Most Popular