Смениха цялото ръководство на Областна администрация в Перник, Ирена Соколова предаде управлението на Антон Стойнев

 

Габриела Божидарова, Никола Кирилов, Иван Алексов, Теа Симеонова и Алекс Асенов бяха останалите нови лица в ръководството

Губернаторът за един ден Антон: Искам да уча политология или маркетинг, няма да заминавам за чужбина

 

Ръководството на Областна администрация-Перник, начело с областния управител Ирена Соколова, беше изцяло сменено.

Шест нови лица заеха постовете на губернатора, неговите заместници, главния секретар и директорите на двете дирекции.

За поредна година областният управител преотстъпва мястото си на млад и образован младеж в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от «Джуниър Ачийвмънт България».

Работният ден на държавната администрация премине под ръководството на възпитаниците на Природоматематическа гимназия „Христо Смирненски” – Антон Стойнев, Габриела Божидарова, Никола Кирилов, Иван Алексов, Теа Симеонова и Алекс Асенов.

На оперативна среща Ирена Соколова им представи в детайли  работата, правомощията и отговорностите на областния управител и ръководената от него администрация.

Учениците от 11-и и 12-и клас изразиха увереност, че дейностите и задачите, които ще извършват в рамките на инициативата, и контактът с реализирани и успешни ръководители ще им помогне при ориентирането за насоката, в която искат да се развиват.

Програмата на младия областен управител Антон Стойчев е доста натоварена. С помощта на Ирена Соколова той утвърди заповеди и отговори на важни кореспонденции. Заедно със своя ментор той участва в конференция, свързана с предприемачеството, на която самата Соколова е лектор.

Антон иска да продължи своето образование в насока политология или маркетинг. „Все още не съм взел окончателното си решение в коя от двете специалности искам да трупам знания, но за мен е важно да се развивам в родината си, а не в чужбина.”

Неговите заместници Габриела и Никола пък започнаха работа по преписките на определените им ресори. Главният секретар Теа проведе оперативка с директорите на двете дирекции Алекс и Иван и заедно разпределиха задачите за деня.

В края на работния им ден всички те получиха сертификати за участието си в инициативата и покана от Ирена Соколова отново да посетят администрацията.

„За нас е важно младите да имат реална представа какво точно правят държавните институции. „Мениджър за един ден” им дава възможност да видят отвътре организацията на работа и да се докоснат до ежедневните задължения на областния управител и неговия екип. Да видят какво е необходимо за заемането на такъв пост, защото няма специалност във висшите учебни заведения, която да подготвя кадри за областен управител. Винаги съм подкрепяла това младите хора да имат физически достъп до работата, защото по този начин могат да придобият реални умения и опит”, каза Соколова.

От своя страна учениците благодариха за гостоприемството и за новите знания на своите ментори за един ден.

 

 

Снимки на пернишките средношколци, влезли в кабинетите на Областната администрация