Смерч се изви над Градската градина на Дупница, студентката в Московския университет Кирилка Кирова: Кършеше клони пред очите ми, за първи път виждам такова нещо

Следобед на новия храм и бензиностанцията при Самораново се появи двойна дъга. 

Над новия храм при Самораново се появи двойна дъга

Смерч се изви над Градската градина, звъняха в редакцията на в. „Вяра” дупничани. Единствената българска студентка първокурсничка в престижния московски университет на Путин –Кирилка Кирова, разказа.

Студентката Кирилка Кирова след смерча в Градската градина в Дупница

„В понеделник имам полет за Москва и реших да се поразходя преди заминаването ми в Градската градина. Докато вървях с мои приятели, заваля дъжд. За секунди вятърът се усили, започна да се върти в кръг и да кърши клони. Приемам това за знамение, че учението ми в Москва ще бъде успешно”, с усмивка сподели 18-годишната Кирилка.

Охранителят на Градската градина Костадин  Александров видя с очите си кълбо да се издига над Градската градина.

По думите й Московският университет е поддържан лично от руския президент Владимир Путин, в който учат студенти от цял свят. Кирилка говори и пише свободно английски, руски, испански. Тази година няма прием за български студенти в университета. След като ректорът на университета разбрал, че Кирилка Кирова е спечелила Гран при в руския Информационен център при участници от цяла Русия, лично записал Кирилка студентка.

Друг очевидец – охранителят на Градската градина Костадин Александров, разказа: „Такова чудо не съм виждал през живота си. Бях близо до тоалетните на парка и видях кълбо да се завихря  от земята и да се издига над Градската градина.”

Пенсионерката медсестра Мария Милева също каза, че подобен смерч не е виждала.