Сотаджийски автомобил на Христо Величков и Страхил Иванов от Благоевград се наниза във верижна катастрофа, леко пострадали са мъж и жена

 

 

Мъж и жена на 75 и 72 г. пострадаха при катастрофа между четири автомобила на ГП Е-79 край Благоевград. В сблъсъка е участвала лека кола на частната охранителна фирма на бившите полицейски шефове Христо Величков и Страхил Иванов. Заради инцидента главният път бе затворен за движение.

Катастрофата с 4 автомобила затвори Е-79. Снимка: БГ нес

Пътната злополука стана към 13,35 ч. на изхода на Благоевград в посока Симитли. На прав участък, но с “гърбица” лек автомобил фолксваген със 75-годишен водач от София, излизащ от Благовеград, се удря първо в лек автомобил „Опел”, идващ насреща му, след което започва да се върти по пътното платно. В блъснатите автомобили са се нанизали кола на СОТ и микробус.
Пострадали са мъжът и жената, пътуващи в голфа. Те са откарани в спешно отделение на благоевградската болница за уточняване на състоянието им. По първоначална информация състоянието им не е тежко. Пътят бе затворен, а движението се осъществява по стария обходен маршрут през Железница.