ТИР с 10 куб. дърва изгоря край Мурсалево, хванаха 21-годишен от Мламолово да шофира шевролет дрогиран

Инцидентът е станал в платното в посока Благоевград при км 77 срещу село Мурсалево Снимка: БГ нес

 

Товарен автомобил с дърва се запали в движение и горя тази нощ на автомагистрала “Струма”, в отсечката между Дупница и Благоевград, водачът не е пострадал. Изгоряло е ремаркето с 10 куб.м дърва за огрев. Причината е техническа неизправност. Сигналът за пожара в ремаркето на ТИР ДАФ е подаден към 3 часа тази нощ. Инцидентът е станал в платното в посока Благоевград при км 77 срещу село Мурсалево. Влекачът, който е с благоевградска регистрация, и голяма част от товара – букови дърва, не са пострадали. Изгоряла е конструкцията на ремаркето и всички гуми на задния му мост. Най-вероятно огънят е тръгнал в движение вследствие на спукана гума. Огъня са загасили екип пожарникари, движението по магистралата се осъществява нормално. Скоростта обаче е ограничена на 50 км/час, тъй като влекачът и ремаркето са в аварийната лента. Към 7,30 часа тази сутрин следователи от РУП-Рила започнаха оглед на местопроизшествието.

21-годишният И.Р. от с. Мламолово е хванат да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена снощи около 23,30 ч. от пътни полицаи в Кочериново. 21-годишният мъж е управлявал „Шевролет“, тестът е направен с техническо средство.
Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества в РУ-Рила.