Тръмп ”измисли” нова държава в Африка, казва се Намбия

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на речта си на работна среща с лидери на африкански държави, два пъти нарече Намибия “Намбия”.

По време на записа на речта на Тръмп, публикувана в YouTube, се вижда ясно, че американският президент погрешно нарича Намибия “Намбия”.

“Много съм щастлив, че лидерите на Кот д’Ивоар, Етиопия, Гана, Гвинея, Намбия, Нигерия, Сенегал, Уганда и Южна Африка се присъединиха към тази вечеря”, казва Тръмп.

Вторият път, когато загадъчната нова африканска страна се появи в речта на Тръмп е, когато той говори за проблемите със здравеопазването в африканските страни:

“В Гвинея, Нигерия се борите със страховитата епидеммия Ебола, докато системата на здравеопазването на Намбия е по-самостоятелна”.

По-рано американският представител, коментирайки в хода на телефонен брифинг във Вашингтон наложените санкции на Каракас, обърка Венецуела с Русия.

От своя страна, членът на Камарата на представителите на САЩ от Калифорния, Максин Уотърс, заяви, че Русия “атакува Корея”, като обърка източноазиатската държава с Крим.