Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниБългарияЦветанов към БСП: Когато имате доказателства – сезирайте компетентните органи

Цветанов към БСП: Когато имате доказателства – сезирайте компетентните органи

 

Симеонов няма да цепи басма на Нинова и Йончева, ще ги съди и двете за лъжливи твърдения, обявиха патриотите

Сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства, това е институционалният подход, това е поведението, което приляга на народните представители. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на декларацията на лидера на левицата Корнелия Нинова.

От парламентарната трибуна тя разкритикува решението на Министерския съвет да включи оградата по българо-турската граница в списъка на обектите от значение за националната сигурност и затова поиска незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев, вносител на предложението, и на Валери Симеонов като вицепремиер.

Цветанов упрекна БСП в стремеж към медийно присъствие чрез фалшиви новини, неистини, смятайки, че така могат да бъдат алтернатива на едно бъдещо управление.

Истинската алтернатива е, когато се правят и предлагат политики, подчерта председателят на групата на ГЕРБ.

Цветан Цветанов апелира към социалистите да дават предложения, които да могат да бъдат обсъдени, а ПГ на ГЕРБ, увери той, винаги е с протегната ръка към добрите идеи. Това, което прави парламентарното мнозинство, е да обединим усилията си за политики, които да стигат до хората, подчерта депутатът.

Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира върху заложените в бюджета за догодина 720 млн. лв. повече разходи за увеличаване на доходите. Това увеличение ще бъде шест пъти повече от 2016 г. и това е бъдещата политика, която трябва да правим народните представители и въобще да спорим по политики, смята Цветанов.

Бившият вътрешен министър и настоящ председател на вътрешната комисия повтори и данните, изнесени от премиера Борисов тази седмица, за рязък спад в контрабандата, която преди две години е била 34 на сто, а тази година вече е под 7 процента. Това не е ли борба с корупцията, да има повече приходи в бюджета, попита Цветан Цветанов.

На връщането в декларацията на Корнелия Нинова към случая с активистка на Обединените патриоти, свързана с канал на нелегални мигранти, той коментира, че всеки един носи отговорността пред българските институции. Но помоли левицата да не говори за корупция, когато финансира кампанията си от хора, задържани като ръководители на организирани престъпни групи.

Упълномощен съм от Валери Симеонов да кажа едно изречение: Няма да цепи басма на Корнелия Нинова и Елена Йончева, ще ги съди и двете за подобни лъжливи твърдения. Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на „Обединени патриоти“ Борис Ячев по повод декларацията на Корнелия Нинова за незабавни оставки на вицепремиера и вътрешния министър Валентин Радев.

Самата Йончева каза пред журналисти, че през оградата за минути минават по 40 души – по-бързо отколкото автобус с бежанци през ГКПП.

Още преди месеци Валери Симеонов сезира прокуратурата за това, че според него Йончева издава държавна тайна, като изнася данни за оградата, но прокуратурата не намери данни за извършено престъпление и отказа да я разследва.

“Чух отново призив за оставки. Разбрах, че е имало изказване на председателката на БСП с искане за оставка на Валери Симеонов. Това не е нещо ново. Имам чувството, че и сняг да завали сега, ще бъде поискана оставката на Валери Симеонов“, коментира лидерът на “Атака” Волен Сидеров, който защити своя коалиционен партньор. И попита защо, след като има решение на МС, Нинова не иска оставката на премиера и всички останали министри, а само на тези двамата.

“Познавам Валери Симеонов от ученик. Сигурно много кусури могат да му се намерят, но да му се иска оставката само на него, означава тенденциозност, г-жо Нинова. Идете да снимате стената, която Израел построи, за да се отдели от палестинците. Идете да снимате на мексиканската граница стената, с която американците се отделят. Никой няма да ви спаси, ако искате оставки, започнете от себе си”, обърна се Сидеров към Нинова. По повод нейния призив към премиера Бойко Борисов да прати да арестуват депутатите от БСП, когато покажат филма, разкриващ факти за границата, той пък каза:

“Елена Йончева правила мистериозен филм, не е ясно къде ще бъде излъчен, но всички са поканени да арестуват всички 80 депутати от БСП. Никой няма да ги арестува. Ако някой е бил арестуван, това съм бил аз и колегата Десислав Чуколов”.

Сидеров попита и защо патриотите са лоши и не трябва да са във властта. И сам отговори – защото наближава председателството.

“За ДПС и БСП е лошо, защото ще покажем, че в управлението могат да бъдат патриотични формации. ДПС разпространяват, че никъде във властта не са участвали националисти в ЕС. Това не е вярно“, каза още националистът.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular