Цялата пожарна на крак заради пожар в старото сметище на кв. „Тева”, кметът д-р Церовска: Няма опасност от обгазяванве за перничани

Хората да запазят спокойствие, огънят е ограничен, специализирани екипи наблюдават ситуацията, увери градоначалникът

Старото сметището, което се намира над пернишкия квартал “Тева”, се е запалило около 1 часа миналата нощ. Екипи на пожарната веднага са пристигнали на място на произшествието и са реагирали по предотвратяване на разпространението на огъня.

Веднага след получаване на сигнала за огнената стихия на място отиде кметът на община Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов и експертът Здравко Количков.

Кметът Вяра Церовска призова гражданите да запазят спокойствие. “Пожарът е ограничен, на място са специализирани екипи, които ще наблюдават ситуацията. Цялата пожарна е мобилизирана, за да се реагира при първа необходимост”, коментира кметът.

Гражданите на Перник могат да усетят миризма от пушек, който се разнася от вятъра, но няма опасност от сериозно обгазяване.

От Областната дирекция на полицията уточниха, че в гасенето на огъня са участвали три противопожарни автомобила и фадрома и огънят бързо е бил локализиран. Служителите на реда също са категорични, че няма опасност за жителите на областния град и региона.

Това не е първият инцидент от този род на старото сметище. Обикновено причината за самозапалването е образуващият се при гниенето на старите боклуци метан, поясняват огнеборци.