Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникУбийството на Денис от Батановци остана ненаказано, близките готвят протести пред посолството на...

Убийството на Денис от Батановци остана ненаказано, близките готвят протести пред посолството на Великобритания

Убийството на 19-годишния Денис Петков от Батановци остава засега ненаказано. Година след нелепата смърт на младежа неговите близки и приятели още търсят отговор на въпроса „защо” и чакат правосъдието да им даде някаква справедливост за отнетия живот. Убийството на младата надежда на Футболен клуб «Миньор 1919» миналата година беше централна тема в България. Десетки изказаха съпричастността си, приятели и близки се обединиха в мъката. Припомняме, че на 11 март 2017 година 19-годишният Денис Петков бе наръган по време на свада с участие на български роми на Острова. За убиец на младото момче се сочеше 37-годишният Михаил Добрев, който живее в неговия блок, но обвиненията срещу него паднаха заради липса на доказателства.

Буквално часове след трагедията Добрев и племенникът му бяха арестувани. Добрев бе обвинен за убийство, но не призна вината си. В по-късен етап разследването не успя да установи връзка между ножа и обвиняемия. Цитираният от английски медии следовател Смит твърди: “Разследването не успя да установи кой от двамата в стаята е наръгал г-н Петков. Има сериозни основания за самоотбрана”. Така се сложи край на делото в Англия.

Близките чакат документите по делото да бъдат изпратени, за да може да се даде ход на такова в България. В същото време започна и организацията на граждански протест, който ще бъде пред посолството на Великобритания след Великден.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular