Ученици от гимназията, Механото и ОУ “Евлоги Георгиев” в Дупница казаха „не” на тормоза в училище с флашмоб и розови тениски

Двата центъра за обществена подкрепа в Дупница отбелязаха Световния ден на розовата фланелка “Не на тормоза в училище”. Екипите на ЦОП-Дупница и ЦОП “За да има щастие в детските очи” посетиха три училища. Учениците от 5-и, 9-и, 10-и клас участваха много активно в инициативата. В ПГ „Акад. С. П. Корольов” имаше флашмоб с надпис “СТОП”, където въпреки лошите метеорологични условия учениците се включиха в “живия надпис”.

dav

В ПГ “Христо Ботев” се коментира темата за тормоза, агресията и насилието в училище с различни казуси по темата и с флашмоб под формата на сърце и кръг. В училище ОУ “Евлоги Георгиев” децата от всички 5-и класове се включиха в инициативата чрез изработване на розови тениски от картон с посланията “Не на тормоза в училище”. Всеки клас направи своя голяма “тениска” под формата на табло, което ще закачат във всяка от своите класни стаи. Децата бяха особено активни по темата за тормоза и агресията, като някои споделяха личен опит и наблюдения. Екипите на двата центъра съвместно отразиха инициативите за розовата тениска “Не на тормоза в училище” и положиха усилие за украсата в фоайето на община Дупница и фасадата й по случай Баба Марта.