Уволниха помощник-лесничея от горското в Дупница Георги Соколов, взеха му и ведомствения голф, Г. Амбарков: Колата е съсипана, прекарваше с нея работници да гледат животните му  

Георги Соколов

Помощник-лесничеят в ТП „ДГС-Дупница” Георги Соколов бил уволнен дисциплинарно, научи „Вяра” от свои източници.

Георги Амбарков

Соколов е освободен на 31 август, след като е установено, че името му е забъркано в кражба на дървесина. На 1 юни вечерта на ул. „Св. Иван Рилски” служители на полицията в Дупница хванали лесничея с 10 кубика крадени дървета – бял бор. Дървесината е законно добита от фирма в гората на с. Каменик и след това взета от Соколов, без контролна марка и превозен билет. Транспортирана е с негов камион с фалшиви номера. Тя е конфискувана и закарана в горското в Дупница. При проверката полицаите установили още, че шофьорът на камиона е без книжка и е употребил алкохол.

Стана ясно още, че Соколов е върнал в горското ведомствената кола „Фолксваген Голф”, КН 2909 ВВ, която използвал за лични нужди години наред. „Тоя голф от 2015 г. служеше на Соколов. С него возеше свои работници, които отглеждат негови животни в с. Каменик. Той има прасета, телета, овце. Колата е съсипана, с блокиран двигател и заради това беше закарана в горското с пътна помощ”, каза бившият горски от с. Бистрица Георги Амбарков.

„Георги Соколов е един най-обикновен лесничей и със заплатата, която получава, не би могъл да има такъв стандарт на живот. Този човек има едноетажна къща в с. Бистрица, триетажна къща в Дупница, близо до Лефтеровата болница, която е супер лукс, триетажна къща в Каменик. Притежава и няколко коли, сред които два западни джипа. Как е изградил и купил всичко това с лесничейската си заплата?! Соколов има общо и със сечта в местността Оструган, при която бяха изрязани хиляди кубици дървен материал, продаден в Гърция и Италия. Това сечище до ден днешен не е почистено”, заяви Амбарков.

Както сме писали, преди време той предизвика проверка от ЮЗДП-Благоевград, РДГ-Кюстендил, и ДГС-Дупница. Впоследствие Атанас Диманков беше преместен на работа като директор на горското в Първомай, Гоцеделчевско.