В Ботевград арбитърът зачете отменен гол на „Балкан” срещу „Германея”, мачът заприлича на бойно поле

Балканци се радват на равенството, но след мача се смъкнаха с едно място надолу в класирането

 

 Костадин Джоргов: Съдиите ни отрязаха краката и ни отнеха победата

 

Мачът между „Балкан” (Ботевград) и „Германея” завърши несправедливо за гостите от Сапарева баня. Мачът бе от 5-тия кръг на Югозападната Трета лига, която за пореден път бе изпълнена с напрежение и спорове между съдии и отбори. Най-скандалната ситуация дойде пет минути преди края на мача, след като съдията призна гол за домакините, след като първо го бе отменил.

Двубоят започна с лек превес на домакините, които показаха самочувствие и излязоха в ролята на фаворит. В 6-ата минута Ивайло Златев се озова на добра позиция и стреля, но стреля неточно срещу вратаря на гостите. Няколко минути по-късно Ивайло Цветанов опита интересен удар, спасен от вратаря на гостите.

Още при първата  атака на гостите Георги Младенов бе изведен от Илиян Генов и отблизо огорчи вратаря на „Балкан” за 0:1.

Попадението не сломи домакините и те търсеха начин за бързо изравняване на  резултата. В 15-ата минута Денис Мартинов, и в 24-ата минута Иван Редовски отправиха  опасни удари към вратата на гостите,  но вратарят им бе на мястото си. Положенията пред вратата на „Германея” се редуваха, но все нещо не достигаше на „Балкан” да изравни резултата. В 32-ата минута гостите можеха да удвоят преднината си, но вратарят Емил Петров излезе навреме и се намеси срещу връхлитащия го Даниел Димитров.

В крайна сметка  три минути преди края на полувремето „Балкан” успя да изравни. Иван Редовски изведе Ивайло Цветанов, който простреля вратаря на „Германея” за 1:1. Така завърши и първото полувреме.

През втората част по-интересни положения липсваха. Нарушенията валяха едно след друго, играта често бе спирана, а напрежението между двата отбора нарастваше. На няколко пъти отборът на „Германея” опита късмета си чрез далечни удари, които обаче нямаха нужната точност. В 63-ата  минута Иван Редовски стреля с глава покрай вратата, а в 69-ата Ивайло Цветанов пробва удар, който също не бе точен.

В 77-ата минута играч на гостите бе фаулиран. Асен Васев центрира топката в наказателното поле на домакините, вратарят на „Балкан” Емил Петров изби кълбото и в добавката Даниел Димитров опъна мрежата за 1:2.

Закономерно в края на мача страстите се нажежиха и за пореден път се стигна до грозни сцени. В 85-ата минута домакините стигнаха до попадение на Ивайло Златев, което бе отменено заради засада. Това предизвика бурна реакция от страна на футболистите на „Балкан”, които налетяха на съдията с искания за обяснение. Той остана безмълвен. Наложи се органите на реда да се намесят, за да охладят страстите. Ивайло Златев получи червен картон, но все пак след кратки разсъждения главният рефер зачете гола, което озадачи най-вече треньорския щаб и футболистите на „Германея”. Наложи се повторно да се намесват органите на реда, а мачът заприлича на бойно поле. След като бе дадено продължението от 5 минути, двата отбора подновиха игра, но победител не бе излъчен.

След мача Костадин Джоргов от треньорския щаб на „Германея” сподели: „Надиграхме отбора на „Балкан” и заслужавахме трите точки. За жалост главния съдия Иво Ценов бе на друго мнение и ни отряза краката. Жалко, че такива абритри ограбват труда на футболистите по такъв жесток начин. Лично от капитана на отбора в този мач Георги Славков узнах, че при спорното положение в 85-ата минута гл.съдия е съгласувал положението с асистента си, който е потвърдил, че е имало засада. Въпреки това, той се изплаши от обстановката на терена и призна гола, с което ни отне победата и трите точки, които заслужавахме”.