В парламента работят така: Час-два работа и заплата над 3 бона!

Работният им ден напоследък започва в 9 ч. и приключва в 10,30

Заплата над 3200 лв., работа по час-два на ден. Не, това не е фалшива обява за работа, ами действителността в Народното събрание.
В първия работен ден на депутатите за седмицата – сряда, 27 септември, те заседаваха от 9,00 ч. до 11,00 ч. След това си тръгнаха, защото бяха изчерпали дневния си ред.
В четвъртък, 28 септември, работното им време продължи само час и половина – от 9,00 ч. до 10,30 ч., отново поради изчерпване на дневния ред в програмата им.
За 90 минути работа те успяха да приемат два доклада – годишен за работата на Комисията за регулиране на съобщения и анализ на пощенските услуги, също внесен от регулатора.
За да не изпаднат в ситуация обаче да нямат какво да обсъждат за петък, депутатите си оставиха за обсъждане промените в Закона за лова и опазване на дивеча.
След него ще се проведе и редовният петъчен парламентарен контрол, така че поне в последния работен ден от седмицата народните избраници ще уплътнят времето си до 14,00 ч., когато според правилника за дейността на парламента председателстващият ще бие звънеца за закриването на заседанието.
БСП пък обвини за пореден път мнозинството за твърде кратките заседания. Според социалистите техните законопроекти нарочно не влизали в програмата на парламента и така не се стигало до обсъждането им.