Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникВероника Стефанова от Земен спечели короната на „Мис България Свят“, излекува се...

Вероника Стефанова от Земен спечели короната на „Мис България Свят“, излекува се от анорексия

Красавицата Вероника Стефанова от град Земен вече е носителка на престижната награда „Мис България Свят”. Тя спечели публиката и журито не само с красотата си, но и с добрите каузи, на които е посветена и за които се бори. След като преживява анорексията, тя се посвещава на дейност, която помага на младите момичета по-лесно да преодоляват тежката болест.

„Това ме прави щастлива. Редно е всички хора, които имат възможност, да помагат на другите по някакъв начин. Тук не става въпрос само за финансова възможност, а за психологическа подкрепа дори. Подкрепата в такива ситуации за тях е всичко“, казва Вероника.

За съжаление броят на болните от анорексия е доста голям. Но причината не е само диета, а по-скоро психически дисбаланс, който се отразява на храненето. Както има хора, които под стрес започват да се хранят повече, така има хора, при които това е в обратната посока. Често попадат неосъзнато в капана на анорексията, обяснява Вероника.

Две години й е отнело на миската от Земен самата тя да се излекува от анорексията. Сега тренира класически балет, започва и тренировки по кросфит.

Вероника Стефанова е родена в Земен и много обича родното си място. В свободното си време обича да посещава множеството църкви и манастири в областта. Вероника не пропуска всеки възможен момент за разходки сред природата.

„Земен е любимият ми град, там съм прекарала своето детство при баба и дядо. Това е град с прекрасна природа, исторически местности. Градът е запазил своите ценности, хората са много добри и усмихнати. Там празниците са истински празници. Там е и Земенският манастир“, разказва Вероника за града си в интервю за In Life.

През миналата седмица красавицата взе участие и в Седмицата на модата в Милано. Пред чаровното момиче предстои участие в конкурса „Мис Свят”, където ще представи България. Тази година той ще се проведе в Китай, като финалът е на 18 ноември.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular