Вероника Стефанова от Земен спечели короната на „Мис България Свят“, излекува се от анорексия

Красавицата Вероника Стефанова от град Земен вече е носителка на престижната награда „Мис България Свят”. Тя спечели публиката и журито не само с красотата си, но и с добрите каузи, на които е посветена и за които се бори. След като преживява анорексията, тя се посвещава на дейност, която помага на младите момичета по-лесно да преодоляват тежката болест.

„Това ме прави щастлива. Редно е всички хора, които имат възможност, да помагат на другите по някакъв начин. Тук не става въпрос само за финансова възможност, а за психологическа подкрепа дори. Подкрепата в такива ситуации за тях е всичко“, казва Вероника.

За съжаление броят на болните от анорексия е доста голям. Но причината не е само диета, а по-скоро психически дисбаланс, който се отразява на храненето. Както има хора, които под стрес започват да се хранят повече, така има хора, при които това е в обратната посока. Често попадат неосъзнато в капана на анорексията, обяснява Вероника.

Две години й е отнело на миската от Земен самата тя да се излекува от анорексията. Сега тренира класически балет, започва и тренировки по кросфит.

Вероника Стефанова е родена в Земен и много обича родното си място. В свободното си време обича да посещава множеството църкви и манастири в областта. Вероника не пропуска всеки възможен момент за разходки сред природата.

„Земен е любимият ми град, там съм прекарала своето детство при баба и дядо. Това е град с прекрасна природа, исторически местности. Градът е запазил своите ценности, хората са много добри и усмихнати. Там празниците са истински празници. Там е и Земенският манастир“, разказва Вероника за града си в интервю за In Life.

През миналата седмица красавицата взе участие и в Седмицата на модата в Милано. Пред чаровното момиче предстои участие в конкурса „Мис Свят”, където ще представи България. Тази година той ще се проведе в Китай, като финалът е на 18 ноември.