Вятър с над 90 км в час остави 100 домакинства на тъмно 9 часа в Кюстендил, голям клон падна на главната улица

Покривът на закрития плувен басейн на ПМГ (ниското тяло) поддаде на силния вятър.

Общественикът Любомир Иванов: Покривът на закрития плувен басейн на ПМГ поддаде на силните пориви и вдигна ламарината

Екипи на община Кюстендил се заеха с разчистването на откършените клони

Прогнозите за силен вятър в цялата страна се сбъднаха и не подминаха Кюстендил, където вятърът надхвърли 90 км в час. Силните пориви, които започнаха малко след обяд в събота и продължиха над 5 часа, оставиха на тъмно близо 100 домакинства в кв. „Колуша”.

Клон от топола падна на централната улица.

Токът спря малко след 14 часа на улица “Тинтява” и района около нея. Екипи на ЧЕЗ моментално се отзоваха за отстраняване на аварията, която продължи до 23 часа, когато ел. захранването бе възстановено.

Любомир Иванов

За отнесени ламарини от покрива на закрития плувен басейн на Природоматематическата гимназия, която се намира в същия квартал, сигнализира със снимки и общественикът Любомир Иванов.

Голям клон от топола падна на главната улица “Цар Освободител” при бившите казарми. За щастие няма пострадали, а движението в участъка за кратко бе затруднено. След сигнала с разчистване на клоните се заеха екипи на община Кюстендил.

Над 10 са сигналите, на които са реагирали от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, за паднали дървета и клони вследствие на вятъра и за пожари. Сухи треви и храсти горят в землището на село Каменичка Скакавица. С огъня се борят пожарникари, горски служители и местно население. Пожар е гасен и зад магазин „Метбол” в Кюстендил”, каза говорителят на ОД МВР-Кюстендил Катя Табачка.