Йълдъз Ибрахимова и Васко Кръпката идват на блус и джаз фестивал в Благоевград, почитателите на театъра ще гледат Асен Блатечки

Община Благоевград е подготвила богата програма за жителите и гостите на областния център. В културния афиш до края на март са включени различни спектакли, както и един от най-търсените фестивали Bluess&Jazz Blagoevrgad. На 30 и 31 март в новата зала „Орфей“ в парк „Македония“ от 19:00 часа творци, таланти, артисти ще пренесат публиката в света на музиката. Билети и карти за дълго чакания фестивал може да намерите на касата на зала „Яворов“. Поради ремонтни дейности на площада за улеснение на гражданите има достъпът до зала „Яворов“ и през входа на Регионална библиотека „Димитър Талев“.

В тазгодишното издание на Bluess&Jazz Blagoevgrad ще участват големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски. Към тях ще се присъединят Лъчезар Кацарски бенд, Милчо Левиев бенд, Васко Кръпката и София Блус бенд и световноизвестната и талантлива Кели Ръкър.

Преди четвърто издание на Bluess&Jazz Blagoevgrad жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на театралното изкуство. На 16 март от 19:00 часа в зала „Яворов“ актьорите от Независим театър ще представят постановката „Морска сол“. За настроението на зрителите ще се погрижат Милена Маркова-Маца, Добриела Попова, Асен Блатечки, Алексей Кожухаров. Автор на постановката е Емил Бонев. За сценографията и костюмите се грижат Елена Иванова и Ралица Русева.

На 27 март от 19:00ч. в зала „Яворов“ ще бъде представена „Истината“. Представление на Драматичен театър “Стефан Киров”. В ролите ще влязат Таня Йоргова, Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев. Преводът е на Снежина Русинова – Здравкова, режисьор е Борислав Чакринов, а костюмите са на Мартина Варийска.