Friday, May 3, 2024
HomeСпортЮноши на „Пирин” (Бл) вдигнаха на крака македонски отбор

Юноши на „Пирин” (Бл) вдигнаха на крака македонски отбор

 

Юношите и бивши футболисти на „Пирин” (Благоевград) Горан Гоцевски и Зоран Златковски вдигнаха на крака „Саса” (Македонска Каменица). Благодарение на усилията им отборът спечели в началото на лятото промоция за Втора лига, след като македонският тим в последните години бе част дори от третото ниво на футбола в югозападната ни съседка.

А в началото на новото хилядолетие нещата са направо розови за „Саса”. Отборът е в Първа лига през сезон 2000/2001 под ръководството на легендарния футболист и треньор на „Пирин” Йордан Самоковлийски (на снимката). В редиците на тима тогава е и добре известният не само в Благоевград Костадин Герганчев.

А оттам насетне отборът от миньорското селище тръгва надолу. Допреди, година когато Горан Гоцевски става треньор. Въпреки че е роден през 1988 година, той рано слага край на кариерата си като футболист заради много контузии. Помага му и Зоран Златковски. Той е далеч по-известният от двамата, играл е освен за „Пирин”, за „Локомотив” (Пловдив), „Славия”, „Вихрен” и „Лудогорец”. Както и в Иран.

Тази събота „Саса” ще гостува в Разлог на местния „Пирин” за контролна среща. Шампионатът във второто ниво на македонския футбол започва на 27 август.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular