ЮЗУ студентите Станислава Бързачка и Такица Стоянова с предложение за работа в Народния театър в Струмица след шеметно участие в международен фестивал

Наградата спечели Камелия Лишкова с ролята си в пиесата „Нора“ от Хенрих Ибсен

Възпитаници на Югозападния университет „Неофит Рилски“ участваха в 25-ото юбилейно издание на Международния театрален фестивал на камерния театър „Ристо Шишков“, който се проведе в град Струмица, Македония. Фестивалът е за професионални актьори и има конкурсен характер. Представителите на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бяха единствените студенти от България. На международната сцена умения и талант показаха четвъртокурсниците в специалност „Актьорско майсторство“ – Станислава Бързачка, Такица Стоянова, Иван Иванов и Димитър Драганов, с художествени ръководители доц. Огнян Спиров и ас. Биляна Дилкова. Те впечатлиха публиката с постановката „Любовни усмивки“ по двете театрални миниатюри на Чехов – „Предложение“ и „Мечка“. Актьорския си талант показаха и завършилите специалност „Актьорско майсторство“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Камелия Лишкова и Калин Костадинов, с художествен ръководител проф. Енчо Халачев и Здравко Стоймиров, с художествен ръководител доц. Огнян Спиров.

Наградата за женска роля спечели Камелия Лишкова с ролята си в пиесата „Нора“от Хенрих Ибсен. Признание получиха и студентките Станислава Бързачка и Такица Стоянова. Те получиха предложение за работа в Народния театър „Антон Панов“ в град Струмица, Македония.

Това е поредното отличие за студентите от специалност „Актьорско майсторство“, само преди няколко месеца те получиха две награди от 1-вия национален фестивал на студентското театрално изкуство “Маска и тога”, който се проведе във Велико Търново.