Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградЗам.-кметът Христина Шопова и десетки благоевградчани отбелязаха с цветя и поклон 114...

Зам.-кметът Христина Шопова и десетки благоевградчани отбелязаха с цветя и поклон 114 години от Илинденско-Преображенското въстание

Благоевградската общественост почете паметта на загиналите по време на Илинденско-Преображенското въстание преди 114 години. Цветя пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ положиха зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград Христина Шопова, зам.-кметът по икономика и финанси Иво Николов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, зам. областният управител на Благоевград Иван Стоянов, представители на политически партии, културни институции и граждани.

Ритуалът започна с Химна на Република България, а възпитаниците ПМГ „С. Корольов“ Димитър Борумов и Антон Велев припомниха славни моменти от историята, свързани с подготовката и избухване на Илинденско-Преображенското въстание. С литературната компилация, която представиха, учениците напомниха за клетвата, дадена от смелите мъже на България в името на свободата и независимостта на Родината, както и моменти от историята.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular