Зам.-шефът Янко Ангелов събира съветниците в Сандански на поправителен след бойкота! Преразглеждат върнатото като незаконно решение за отдаване на спортната база за 1 лв. на К. Динев

Съветниците от Сандански ще направят нов опит да се съберат на извънредна сесия след бойкота, който направиха през отминалата седмица. Извънредната сесия на 5 септември свиква зам. председателят на Общинския съвет в Сандански Янко Ангелов. Председателят Георги Синански не присъства на заседанието от 30 август, тъй като е в отпуск. Тогава от 29 общински съветници дойдоха едва 14. На 5 септември лидерът на ДПС в курортния град Аспарух Костадинов стиска палци най-накрая да положи клетва като общински съветник на мястото на напусналия д-р Георги Алексиев. Предния път Костадинов се беше нагласил от главата до петите с Louis Vuitton специално за случая, но така и не успя да положи клетва заради липса на кворум.

„Олигарсите на Сандански Яне Янев с 5-имата си съветници и местните парламентаристи от ВМРО бойкотираха сесията в Сандански заради битката да наложат свой човек за шеф на ВиК”, заяви тогава Костадинов.

Групата съветници от РЗС начело с Яне Янев, които не присъстваха в залата на 30 август, сега събират подписи за провеждане на протестен митинг на 10 септември с искане за отмяна на решението за обединение на болницата в Сандански с тази в Петрич. В дневния ред на извънредното заседание първата точка е за отмяна или прегласуване на решението срещу 1 лев наем да бъде дадена цялата спортна база на градския стадион на сдружение СПС, което се свързва с името на бизнесмена Коко Динев.
Припомняме, това решение бе върнато в ОбС от областния управител Бисер Михайлов като незаконосъобразно.

Второто е за прегласуване на решение за продажба на имот в с. Лиляново. Като важни по степен и значение за свикване на извънредното заседание са предложенията на кмета Кирил Котев за определяне на средищните детски градини за учебната 2017/2018 г. и за гласуване на маломерните паралелки в Гимназия „Яне Сандански“ и Спортното училище „П.К. Яворов“.
Последната точка е за разкриване на социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ в Сандански.