Заместник-кметът Христина Шопова откри „Спортна панорама 2017“ в Благоевград, сподели: С всяко дете, спечелено за спорта, създаваме по- добро общество

 Шопова поздрави спортистите по таекуондо, които се завърнаха от Северна Корея с много медали, отличия и представиха Благоевград на високо ниво

Заместник-кметът на община Благоевград по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри „Спортна панорама 2017“, която се организира от община Благоевград и спортните клубове. С „Добре дошли на „Спортна панорама 2017“! и поздрав от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име заместник-кметът Христина Шопова посрещна стотиците участници и гости в спортната инициатива. „Поздравявам всички треньори, спортни клубове и участници, че подкрепиха Европейската седмица на спорта – инициатива, която провеждаме съвместно с Министерството на младежта и спорта!

Уважаеми участници, истинска гордост за мен е да видя толкова млади хора тук, деца, които със сигурност един ден ще са на почетните стълбички, ще слушат химна и ще ни карат да се чувстваме горди“, каза в част от приветствието си заместник-кметът Христина Шопова. Тя благодари специално на родителите, че подкрепят своите деца да се занимават със спорт. „Всяко едно дете, спечелено за спорта, означава, че ние създаваме по-добро общество. Създаваме хора и поколения, които ще бъдат далеч от днешните пороци. Колкото и клиширано да звучи, спортът е дисциплина, отговорност и възпитава много важни качества, които човек трябва да има. Подкрепяйте децата си, а ролята на общината е да създава условия!, каза още заместник-кметът Христина Шопова, като специално поздрави спортистите по таекуондо, които се завърнаха от Северна Корея с много медали, отличия и представиха Благоевград и страната ни на високо ниво.

Програмата на „Спортна панорама 2017“ продължи с демонстрации пред погледа на малки и големи пред зала „22 септември“. Умения, гъвкавост, грациозност, хъс показаха ТК „Фолкън“, Клуб по художествена гимнастика “Пирин”, КСГ “Л. Солачки”, КСТ „Благоевград“, естетическа гимнастика “Прима”, Карате клуб „Асикс“, Спортна гимнастика ГСК “Пирин 2011”. Демонстрации имаше и по бокс, самбо, джудо. На площадното пространство пред община Благоевград своите постижения, медали, отличия представиха над 30 спортни клуба в различни дисциплини. Лично заместник-кметът Христина Шопова разгледа и поздрави участниците в спортното изложение за всички спечелени отличия. Тя показа завидни умения в канадската борба, като спечели двубоя срещу шампион по канадска борба от СК „Армспорт“, показа също и отлична форма в тениса, като направи демонстрация с надеждите на ТК „Пирин“.