Зверство! Сватбари се гаврят с щъркел на сватба в Кочан, орнитологът Димитър Попов: Настоявам отговорните институции да си свършат работата

 

Снимка на гавра с щъркел по време на сватба в село Кочан взриви фейсбук. Сигналът е подаден от защитници на птиците, а в социалната мрежа за издевателството алармира председателят на БДЗП в Гоце Делчев Димитър Попов въз основа на изпратена до него снимка. Разнасянето на щъркела било направено за забавление на гостите. „Не съм бил и никога няма да бъда толерантен към подобни извращения.

Димитър Попов

Настоявам хората, които са проявили тази особено голяма жестокост към най-полезната и близка до хората птица, да понесат отговорност за тези свои действия. Посветил съм живота си на опазването на онези, които няма на кого да се оплачат, на онези – беззащитните, от които е зависим собственият ни живот, онези, благодарение на които съществуваме. Настоявам отговорните институции и компетентни органи да си свършат работата. Безумното “геройство” и посегателство върху нашия бял крилат “съсед” е извършено по време на сватба в с. Кочан. Благодаря на момчето, което ми изпрати снимката. Засега ще запазя неговото име в тайна. Призовавам всеки, който има повече информация по случая, да ми пише или да ми се обади.