Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаДобри Радев на финал на Световното първенство по кикбокс

Добри Радев на финал на Световното първенство по кикбокс

Дупничанинът осигури първия медал за България от шампионата на планетата в Сараево

Дупничанинът Доброслав Радев продължава да постига феноменални успехи. Боецът на СК „Патриот” осигури първия медал за България на Световното първенство по кикбокс, което се провежда в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево. Въпреки че това е абсолютният му дебют сред мъжете, Добри мачка наред.
В първата си среща Добри се наложи с 3:0 съдийски гласа над молдовеца Дионис Варвароци. Във втория си двубой Спортист номер 1 на Дупница също беше повече от убедителен и постигна втори успех с 3:0 гласа на реферите над много труден съперник като Йохан Берковски от Беларус.
На полуфинала Добри се изправи срещу противник от Украйна и взе победа, която го класира на финала.

Двубоят на Добри за златния медал ще бъде поставен в специална галавечер, която ще се състои в петък вечерта.

„Наблюдавахме как играе украинецът. Той има много добра игра с ръце, но вече сме предприели и изготвили тактика, която на 100% ще бъде печеливша. Чувам се и си говоря с него и треньорите му на видеовръзка. Говорим и се надъхваме. Даваме им дух и сила от тук. Добри беше категоричен, че ще набие сериозно украинеца и ще излезе на финал. Самият факт, че е впечатлил организаторите и мениджърите дотолкова, че искат финалът му да е на специална галавечер, говори много”, каза пред „Вяра” президентът на дупнишкия СК „Патриот” и личен треньор на Добри Радев – Кирил Чакъров.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular