Корнелия Нинова пъчи гърди пред избирателите в Кюстендил, вдигна 100 тояги срещу кмета на община Рила Г. Кабзималски

 

Кабзималски: Нинова не е стъпвала в Рила, явно добре й донасят информация, ще си търся правата в съда

Йордан Петров от Невестино: Защо не потърси сметка на червения депутат Иван Ибришимов за неплатените му данъци и на разследвания кмет на Невестино Димитър Стаменков

06-01-03-kornelia2-copy
Народният представител Иван Ибришимов посреща председателката Корнелия Нинова

Тежката зима и лошите метеорологични условия не стреснаха председателката на БСП Корнелия Нинова да доведе цялото ръководство на столетницата в най-студения град на България – Кюстендил. „Доста е настървена да седне на премиерския стол”, коментира хората в залата.

06-01-03-kornelia
Областният лидер на БСП Станислав Павлов ( вдясно)
06-01-03-kornelia3
Общинската съветничка Мая Шишкова в приятелски разговор със Станислав Павлов
177-01-81-dimitar_stamenkov-copy
Димитър Стаменков

На събранието в Кюстендил Нинова реши да демонстрира сила, като си наточи ноктите в кмета на община Рила Георги Кабзималски. Нинова замери кмета със старите обвинения, че назначил и удвоил заплатата на съпругата си в общинската администрация, макар всички в Югозапада да знаят, че тя работи в общината преди Кабзималски да бъде избран за градоначалник.

226-01-06-g-kabzimalski-copy
Георги Кабзималски
06-01-03-kornelia-7
Общинският председател на БСП Иван Каракашки с кърпичка на устата да не зарази лидерката си
06-01-03-kornelia1
Весела Лечева – член на НС на Изпълнителното бюро

Според Нинова градоначалникът на планинското градче е нарушавал процедури по строителство. Лидерката на БСП се закани, че ще сезира главния прокурор, след като събере доказателства. 06-01-03-kornelia6

Председателят на БСП – Рила, Владимир Владимиров уточни, че става дума за нарушения по видове строително-монтажни работи при проекти за изграждане на екопътека, рехабилитационни дейности в Бабинска махала, реконструкция на Килийното училище. Агент от ДАНС е започнал разследване по проекти между 2013 г. и 2015 година в община Рила, той е внесъл събрания доказателствен материал в РП – Дупница, каза още Владимир Владимиров.

Кметът на Рила Георги Кабзималски заяви, че Корнелия Нинова като председател на БСП има право да изпрати сигнал до главния прокурор. „Тази жена не я познавам, виждал съм я само на снимка, вероятно и тя мен. Тук, в Рила, не е идвала. Но сигурно казва това, което е споделено с нея. Ако пък информацията за нарушения в строителните работи е на Владимир Владимиров, то тогава ще си търся правата по съдебен ред, защото това е клевета. Колкото до конфликта на интереси, имам произнасяне от страна на комисията, че такъв не съществува. Този сигнал е пращан на два пъти, даже още през 2010 година, когато настоящият общински председател на БСП в Кюстендил Иван Каракашки бе заместник областен управител. За мен това е претоплена манджа. Моята съпруга работи в община Рила преди аз да стана кмет, ние там се запознахме и вестник „Вяра” е писал по темата“, коментира Георги Кабзималски.

Десетки жители на Кюстендил, Дупница и Рила звъняха в редакцията, възмутени от пиарския ход на Нинова.

„Хубаво се е нахъсала да стане премиер и плюе срещу кмет от ГЕРБ, защо не погледне червените управници. Вижте депутата от Дупница Иван Ибришимов, за поредна година той не е погасил задълженията си за такса смет в размер на над 50 000 лв. за хотела си в курорта Паничище над Сапарева баня. Да не пропускаме и залепения за кметския стол в Невестино Димитър Стаменков, който се разследва от прокуратурата”, заяви Христо Христов.

„С европейски пари той си построи път до имението си в село Еремия. В началото му е построена чисто нова голяма чешма. До нея стои огромна табела със знамето на Европейския съюз, която указва, че този проект се съфинансира от съюза чрез Държавна агенция „Земеделие”, изпълнител на проекта е строителна фирма „Рила” ЕООД начело с кюстендилеца Александър Малинов. Три километра след табелата е разположена махалата на Стаменков. Специално за квартала на богатите кметът е издействал пари от Европа в размер на 100 хил. лева.

В село, близо до Невестино, с името на пророк Еремия, кметът на общинското селище Димитър Стаменков си построи супертузарски комплекс, наподобяващ царски палат. Дворецът се простира на площ около 2 декара и няма равен на себе си в Югозапада. Зад висок бетонен дувар от близо 3 метра се виждат само покривите на три къщи. Колко дебел портфейл трябва да има човек, за да си построи в пика на най-тежка криза в България такова невиждано чудо? Имотът се равнява на 500 000 лева, категоричен бе местният жител Йордан Петров.

В Кюстендил Нинова се похвали, че разкрива Фонд „Индустрия” с 500 млн. лева, които обаче ще дойдат от държвната хазна, т.е БСП ще разчита на парите на данъкоплатците.

Корнелия Нинова се дръпна категорично от въпроса какъв трябва да бъде служебният кабинет – дали експертен, или партиен. Тя обаче беше категорична, че иска да се удължи и мандатът на Народното събрание, не е съгласна също да се променя и Изборният кодекс.

За да й подсигурят комфорт след брифинга, от БСП събраха целия наличен състав, който да слуша гръмките й обещания предимно от пенсионери плюс 20 – 30 младежи.

Подробности в печатното издание