Окончателно: Бисер Михайлов остава на свобода

Прокуратурата не е оспорила излизането му от ареста

Прокуратурата не е протестирала пускането на свобода без мярка за неотклонение на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Срокът за протест е изтекъл във вторник в 17 часа, но такъв не е постъпил, съобщи адвокат Любомир Таков, който защитава  магистратът.

Бисер Михайлов беше задържан в нощта срещу петък, след като 15-годишната му дъщеря Боряна подаде сигнал на тел. 112, че майка й лежи на пода в безсъзнание. Михайлов беше задържан, а жена му Биляна откарана в болница.

По-късно той беше обвинен за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие. При разпита си в петък сутринта жената казала, че не е бита от мъжа си, а случилото се между тях е обикновен семеен скандал. Дори напротив, тя била по-нападателна и агресивна от мъжа си.

Пред Софийския градски съд, където в събота се гледа мярката за неотклонение, беше представена и декларация от Биляна Михайлова, че не се страхува от мъжа си, че той не представлява заплаха. Съдът се позова и на свидетелски показания, от които не ставало ясно жената да е бита. Самият Михайлов увери съдът, че никога не бил удрял жена си по главата и тялото. Той се чувствал унизен от станалото с него. Съдът го пусна без никаква мярка за неотклонение, защото нямало доказателства той да е извършил това, в което е обвинен.