Прокурорският син В. Михайлов се сдоби с девето обвинение

Пребил перничанин на детска площадка

Обвинение за девето престъпление получи прокурорския син Васил Михайлов от град Перник. Новото обвинение на 19-годишния Михайлов е за две престъпления – закана за убийство и лека телесна повреда.Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Михайлов ще отговаря за това, че на 12.05.2022 г. около 01:00 часа в близост до детска площадка в миньорския град, се е заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с неустановен до момента твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда.

Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание “лишаване от свобода”.

Васил Михайлов е обвиняем и по друго досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

В края на миналата година за 19-годишния син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов стана ясно, че ще бъде съден след повдигнатите му общо осем обвинения, а прокуратурата се очаква да разпита 45 свидетели.

В момента Михайлов е в ареста, след като проверка установи, че той е нарушил домашния си арест, въпреки че е с гривна за проследяване. Преди по-малко от две седмици “Нова телевизия” съобщи като ексклузивна новина, че Васил Михайлов се е сбил с арестувания за катастрофата на бул. “Черни връх” Георги Семерджиев, заради което двамата били изпратени в наказателни килии. По-късно обаче от министерството на правосъдието официално опровергаха информацията.