Saturday, July 27, 2024
HomeСпортСветкавица нанесе първа загуба на Спортист (Падеш) - 3:1

Светкавица нанесе първа загуба на Спортист (Падеш) – 3:1

При изпълнени докрай трибуни на стадиона в село Митиново в мач от 13-и кръг за първенството на А областна група „Струма“ се срещнаха отборите на местния Светкавица и Спортист (Падеш). Зрителите, дошли да наблюдават мача, имаха информация, че отборът на гостите до момента е без загуба и надъхваха по цивилизован начин любимците си от трибуните, и имаше защо. Футболистите на Светкавица, с изключение на авторитетния футболист, екс младежкия национал Владимир Кабранов, се събраха и изиграха най-добрия си мач за полусезона.

Футболистите на Светкавица, водени от Десислав Трайков, упражниха тотален натиск по всички линии на терена над колегите си от Падеш. В 38-ма минута при образцова атака на домакините Десислав Трайков от левия фланг насочи топката към Антон Алексов, а той към Александър Николов, който изпрати кълбото неспасяемо в мрежата на гостите за 1:0. Голът се оказа единствен през първата част на двубоя.

Втората част на мача започна равностойно. Гостите търсеха начин за изравняване на резултата, но защитата на домакините бе много внимателна и парираше навреме действията на противниковите нападатели. В 61-ва минута след атака по десния фланг на домакините Панталей Цеков обстрелва директно вратаря на Спортист, той изби кълбото и в добавката Ангел Гацев не сгреши за 2:0. Футболистите на гостите не се примиряваха с временния резултат и търсеха всякакъв начин да го променят. Това им се удаде едва в 87-ма минута, когато при бърза контраатака по левия фланг топката бе насочена към бързоногия Кирил Дамбов, който успя да простреля вратаря на Светкавица за 2:1.

На няколко пъти по-късно стражът на домакините Иван Мадолев прояви майсторство и с вещина отрази насочените удари от футболистите на Спортист(Падеш). В 86-а минута Петър Илиев при поредна атака на домакините насочи топката към Ангел Гацев, който се устреми фронтално срещу вратата на гостите и от движение я изпрати в горния ляв ъгъл на вратаря на Спортист (Падеш) за 3:1.

След последния съдийски сигнал присъстващите на стадиона и най-вече футболистите на Светкавица (Митиново) не бяха на себе си от радост, и имаше защо. Те успяха да нанесат първата загуба на най-добрия отбор от изминалото първенство – този на Спортист (Падеш).

След мача известният футболист Десислав Трайков, който премина и през отбора на Беласица, сега с фланелката на Светкавица, сподели следното: „Винаги съм казвал, че не се притесняваме от нито един отбор от групата, само да се съберем всички. В мача срещу Спортист(Падеш), с изключение на Владимир Кабранов, всички колеги се събрахме, дадохме всичко от себе си и успяхме да зарадваме президента на клуба и феновете по един много достоен начин и записахме победа с 3:1 над отбора на Спортист (Падеш), в който играят много добри футболисти“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular