Friday, May 17, 2024
HomeРегионПерникИзбраха Димитър Колев за зам.-председател на Общинския съвет в Перник

Избраха Димитър Колев за зам.-председател на Общинския съвет в Перник

Той ще дели поста с Ралица Андреева 

Очаквано за едни, а за други изненада – Общинският съвет в Перник избра Димитър Колев за заместник-председател.

Съветникът от ВМРО-БНД в продължение на три години бе начело на миналия ОбС. Година преди да изтече мандата, той подаде оставка. Оттеглянето на Колев от поста дойде на фона на обтегнатите му отношения с част от съветниците и създалото се напрежение в работата на местния парламент.

Завръщането му в ръководството на Общинския съвет стана в понеделник на редовна сесия в зала „Панорама“. 34 човека гласуваха „За“, 2-ма „Против“ и само един от съветниците гласува „Въздържал се“. Той бе избран с гласовете на ГЕРБ, „Движение за просперитет на Перник“, Демократична България, Левицата и „Бъдеще за Родината“.

Радослав Червенков, Милан Миланов и Кирил Леонов бяха тримата общински съветници, които не подкрепиха измирането на Колев на този пост.

За втори заместник – председател на пернишкия  общински съвет бе избрана Ралица Андреева от „Движение за просперитет на Перник“.

От години Ралица Андреева се смята за острие на БСП. В предходните мандати тя бе представител на червените, а в новия ОбС бе избрана от листата на местната коалиция „Движение за просперитет на Перник”. Заради несъгласие с националното ръководство на столетницата, Андреева бе сред изключените от редиците на партията на скандалния конгрес през февруари т.г.

RELATED ARTICLES

Most Popular