Monday, May 20, 2024
HomeСпортСпартак (Склаве) победи Перун с гол на Кирил Мечев

Спартак (Склаве) победи Перун с гол на Кирил Мечев

На отлично подготвения терен в село Склаве се игра мачът от 13-и кръг за първенството на А областна група „Струма“ между отборите на местния Спартак и Перун от град Кресна.

Срещата започна доста оспорвано още в първите минути. Футболистите на двата тима търсеха отбелязване на гол. Това придаваше повече напрежение на терена и имаше доста твърди единоборства, разбира се, всичко в рамките на позволеното. В много удобни позиции за стрелба се озоваха за отбора на домакините Илиян Сухарев, Георги Латровалиев, Стойчо Секулов и 18-годишният Дани Славков. На три пъти и футболистите от гостуващия тим отблизо обстрелваха вратата на домакините, но известният страж Александър Седелчанов сякаш я бе заключил, с което напомни за най-добрите си времена, и не допусна кълбото зад себе си в мрежата. При нулево равенство футболистите на двата отбора се прибраха на почивка.

Втората част на срещата започна с натиск на футболистите на Спартак(Склаве). Пропуските за домакинския тим започнаха от младия талант Дани Славков, който показа невероятна издръжливост и хъс за игра, като действаше в помощ на колегите си по цялата част на терена. Пропуски на няколко пъти направи и Венелин Костадинов. Все пак в 75-а минута над 200 зрители, дошли да наблюдават мача, се изправиха на крака и с бурни ръкопляскания аплодираха Кирил Мечев, който отбеляза рядко красив гол с глава след центриране в наказателното поле на гостите. В 84-та минута настъпи меле пред вратата на домакините, но Христо Чаракчиев се намеси по най-добрия начин и охлади надеждите на гостите за изравняване на резултата. В даденото 4-минутно продължение от главния съдия не се стигна до отбелязване на гол и мачът завърши при резултат 1:0 за отбора на Спартак (Склаве).

„Отборът ни страда много от отсъствието на куп титулярни футболисти, между които Илия Чакалов, Николай Георгиев, Виктор Костов и други. На резервната скамейка в мача срещу Перун (Кресна) имахме само трима футболисти, между които невъзстановения Васил Феридаров“, споделиха от ФК Спартак.

В неделя отборът ще гостува на Левуново-2014.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular