Сидеров: Ръководеният от Премянов Съюз на тракийските дружества е изцяло в ръцете на БСП, от партията никога не са защитавали тракийски имоти

 

„Съюзът на тракийските дружества, който обединява бежанците от Източна и Западна Тракия от 2013 г., с председател Красимир Премянов, е изцяло в ръцете на БСП. В момента тези дружества са именно техен сателит”. Това заяви лидерът на АТАКА и председател на ПГ на „Обединени патриоти” Волен Сидеров в предаването „Неделник” по ТВ АЛФА по повод декларацията на БСП, в която се иска Борисов да напомни на Ердоган за имотите на тракийските българи и да поиска извинение от Турция.

По време на предаването водещите припомниха, със снимки и видеа, за протестите на партия АТАКА през годините срещу Турция.

Риторичният въпрос на Сидеров бе именно къде беше БСП през всички тези години, когато АТАКА протестираше срещу посещенията на турски държавници.

„Представителите на БСП в тогавашното управление насочиха цялата жандрамерия и полиция, за да смачкат националистите, когато протестираха срещу Турция. Сега изведнъж лицемерката Корнелия Нинова излиза и се бори за тракийските имоти. Няма как да й повярваме”, отсече Сидеров. БСП никога не са защитавали нито тракийски имоти, нито АЕЦ „Белене”. „През 2013 година, излъченият от БСП министър-председател, Пламен Орешарски беше този, който след посещението на американския сенатор Джон Маккейн каза, че спираме Южен поток.

Външният министър, отново от БСП, Кристиан Вигинен пък узакони фашистката хунта в Украйна. Тази, която взе властта с кървав преврат. Всички тези факти са грехове на БСП, затова не приемам, че сега от партията, която краде темите на АТАКА, ще измъти нещо в чуждо гнездо. БСП разчитат на късата памет, но именно затова е партия Атака, непрекъснато да припомня на хората истината”, завърши категорично Сидеров.