Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаСребърен синджир, предаван от поколения в семейството, издирва дъщерята на убития...

Сребърен синджир, предаван от поколения в семейството, издирва дъщерята на убития в черковния двор

Виктория Ковачка: Само той ми остана спомен от него! Подарък е от дядо ми, има огромна сантиментална стойност за мен!

Дъщерята на убития пред катедрален храм „Свети Георги Победоносец” – Георги Ковачки търси сребърния ланец на баща си. Тя се обръща към всички дупничани с молба да й помогнат да намери семейната реликва, предавана от поколение на поколение.
„Здравейте! Търся синджира на татко! Само той ми остана спомен от него! Не знам къде е паднал или е откраднат в свадата на 7 май. Тежък е с печат 999 на него, рядко сребро.
Няма го на него, от полицията казват, че заподозрените не са взимали ланец! Моля, ако някой го намери да се свърже с мен или полицията! Благодаря предварително”, написа в групата „Забелязано в Дупница”, Виктория Ковачка.

Тя разказа за „Вяра, че синджирът има огромна сантиментална стойност за нея и нейното семейство. Починалият Георги Ковачки е получил сребърния ланец като подарък от своя дядо. Украшението е с фина плетка, а на закопчалката има надпис 999. Среброто е рядко, от най-чиста проба. На него няма закачена плочка или друг сребърен елемент.

Виктория Кочка е направила всичко по силите си, за да открие скъпия семеен спомен, но е ударила на камък.Тя разказа, че от камерите в близост до магазина не се вижда дали някой е взел сребърния синджир или е паднал в близост до мястото, където баща й среща смъртта. „Това е спомен, на който много държа. Много ми е тежко. Дано някой да прояви състрадателност и да ми върне това, на което всички вкъщи много държим. Полицията не го е намерила. Проверила съм и в болницата в Кюстендил, където е направена аутопсията, но и там го няма. Моля за помощ всеки, който може да помогне”, разказа през сълзи Ковачка. Всеки, който има информация, може да се свърже с нея на имейл: v_sheykarova@abv.bж , или на нейната фейсбук страница.

RELATED ARTICLES

Most Popular