Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаЦентърът за временно настаняване в Дупница ще приема нуждаещи се след 1...

Центърът за временно настаняване в Дупница ще приема нуждаещи се след 1 юни

Центърът за временно настаняване в Дупница е напълно готов, съобщиха от общинския пресцентър. Той бе изграден в т.нар. “социален квартал” в съседство на ЦНСТ и ще бъде за 10 потребители. Финансирането в размер на 470 хил. лева, е изцяло безвъзмездно след спечелен проект от Община Дупница по ОП “Региони в растеж”. Изграждането стартира през миналата година, като вече е напълно готова сградата, както и напълно оборудвана и обзаведена. Има 5 стаи, всяка със санитарен възел, кухня- всекидневна.
Официалното откриването на Центъра бе направено тази седмица. На събитието присъства зам.кметът на Община Дупница Олга Китанова, която остана изключително доволна от направеното. Веднага след това пък избраният персонал започна обучение за дейностите, които ще извършва в Центъра.
Нуждаещи се от временно настаняване жители на общината ще могат да ползват центъра след 1 юни. Един управител, двама социални работници, две медицински сестри и един хигиенист ще обслужват бъдещите обитатели на Центъра, който ще работи целогодишно.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular